RIJEKA PREKINULA CRNI NIZ: / Galović s dva gola spriječio novu blamažu na Rujevici

Image

Junak utakmice bio je domaći stoper Nino Galović koji je zabio oba gola

21.3.2021.
16:53
VOYO logo

U susretu 26. kola Prve HNL Rijeka je na Rujevici pobijedila Varaždin sa 2-0 ostvarivši prvu domaću pobjedu nakon studenog prošle godine.

Čak osam kola je trajao riječki niz bez ligaške pobjede na Rujevici. Rijeka je posljednji put na svom travnjaku slavila 8. studenog prošle godine protiv Lokomotive (1-0), a potom je spojila tri poraza i pet neodlučenih ishoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, ovom su pobjedom Riječani u istom tjednu prekinuli dvije crne serije. U srijedu su preokretom pobijedili Slaven Belupo u Koprivnici, što im je bila prva prvenstvena pobjeda nakon sedam utakmica, dok su u nedjelju slavili protiv Varaždina ostvarivši prvu domaću pobjedu u zadnjih devet susreta.

Galović pravi heroj

Junak utakmice bio je domaći stoper Nino Galović koji je zabio oba gola. Domaćin je poveo u 22. minuti, Robert Murić je ubacio, a Galović glavom pospremio loptu u mrežu. Branič Rijeke je u 34. minuti zabio i za 2-0. Sjajno je povukao loptu, potom na rubu kaznenog prostora odigrao dupli pas s Menalom, a zatom zabio svoj drugi gol na utakmici. Bio je to njegov treći gol u posljednja dva nastupa, te peti ove sezone u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku na utakmici gosti su imali u 68. minuti. Pucao je Gabrijel Boban, Nevistić je obranio, a odbijenu loptu je pokupio Memija međutim, potom se spetljao.

Na ljestvici vodi Osijek sa 58 bodova, Dinamo na drugom mjestu ima bod manje, ali i dvije utakmice zaostatka, dok je Gorica treća sa 48 bodova i susretom manje. Rijeka je sada četvrta sa 39 bodova, tri više od petoplasiranog Hajduka, no Splićani imaju i dvije utakmice manje. Varaždin je ostao na devetom mjestu sa 22 boda, dva više od "fenjeraša" Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo