FOTO: / Vahin Alžirac ludovao na Maksimiru

Hrvatsko nogometno prvenstvo je počelo, a otvorila ga je ovoga petka Rijeka, i to u velikom stilu.

12.7.2013.
21:42
VOYO logo

RIJEKA: Vargić, Tomečak, Marić, Knežević, Škarabot, Brezovec, Zlomislić, Jugović, Alispahić, Ajayi, Benko

ISTRA 1961: Ježina, Pilipović, Čagalj, Budicin, Woon, Blagojević, Obšivač, Batelić, Batarelo, Havojić, Križman Prvo kolo MaxTV Prve lige otvoreno je golijadom Rijeke na Kantridi. Utakmicu je pred 6.000 gledatelja vodio Bruno Marić iz Daruvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je došla u vodstvo već u 16. minuti pogotkom bivšeg dinamovca Ivana Tomečaka koji je probio desnu stranu, centrirao u sredinu, ali lopta mu je prešla preko noge i sretno završila u suprotnom kutu gostujućeg vratara Ježine.

Možda je sve moglo završiti i drugačije da je Istra u sljedećem napadu iskoristila svoju najveću priliku. Ivan Batarelo izašao je sam ispred riječkog vratara Ivana Vargića, ali ovaj je sjajno obranio i dao dodatni motiv svojim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istru je s dva lijepa gola dotukao veteran prvoligaških travnjaka, Leon Benko. Prvo je u 39. minuti odlično reagirao nakon odbijene lopte vratara Ježine te glavom zabio za 2:0, a onda zaključio utakmicu u 66. minuti svojim drugim pogotkom.

DINAMO: Migliore, Leko, Addy, Šimunić, Ibanez, Ademi, Soudani, Pamić, Antolić, Fernandes, Čop

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSIJEK: Mikulić, Bralić, Novaković, Škorić, B. Barišić, Pušić, J. Mišić, Šorša, Perošević, Mandić, J. Barišić U 21 sat je na Maksimiru počela utakmica između Dinama i Osijeka, pred oko 6.000 gledatelja. Modri su već u 19. minuti imali uvjerljivo vodstvo od 2:0. Golijadu je u 12. minuti otvorio Alžirac Soudani, koji je nakon duplog pasa s Pamićem ušao u kazneni prostor Osijeka i rutinski zabio za 1:0. Svoj prvi službeni pogodak u dresu Dinama proslavio je s puno veselja, u naručju suigrača i trenera Krune Jurčića.

Na 2:0 povisio je Duje Čop iz penala u 19. minuti. U kaznenom prostoru Osijeka je srušen Ibanez, a Čop je Dinamu osigurao miran nastavak utakmice. U drugom poluvremenu prvu je asistenciju za Modre upisao portugalski lijevi bek Pinto, koji je nabacio na drugu stativu, a Čop je svojim drugim golom, iz voleja ovoga puta, riješio pitanje pobjednika već u 53. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počasni pogodak za Osijek zabio je Josip Barišić u sudačkoj nadoknadi.

U subotu još igraju Hrvatski dragovoljac i Lokomotiva, te Zadar i Hajduk, dok je u nedjelju na rasporedu utakmica RNK Splita i Slaven Belupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo