PLJUŠTE POHVALE I KRITIKE / Sudačka analiza HNL-a: 'Rijeka nije oštećena, a Sigur nije trebao dobiti drugi žuti karton'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon šestog kola 1. HNL puno više se priča o sucima nego o utakmicama i rezultatima

28.8.2023.
22:20
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je u derbiju šestog kola SuperSport HNL-a slavio protiv Rijeke na Maksimiru 2:1, no dan nakon se najmanje priča o rezultatu i igri, a ionako je odnos između Dinama i Rijeke ionako napet zbog nedavnog transfera trenera Sergeja Jakirovića.

Image
NOVO GOSTOVANJE /

Dinamo objavio važan apel svojim navijačima pred uzvrat u Pragu: 'Ne putujte u češku prijestolnicu'

Image
NOVO GOSTOVANJE /

Dinamo objavio važan apel svojim navijačima pred uzvrat u Pragu: 'Ne putujte u češku prijestolnicu'

Derbi je na Maksimiru sudio Patrik Kolarić, a mnogi mu zamjeraju odluku iz 26. minute. Rezultat je bio 0:0, Rijeka je imala dobru priliku za kontru, Franjo Ivanović spremao se pobjeći obrani Dinama nakon duge lopte, ali se sudario s Ristovskim i dosuđen je prekršaj u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta je situacija izazvala bijes igrača i navijača Rijeke, no Kolarić nije odustao od svoje odluke. Ivanović bi, da nije suđen prekršaj, imao otvoren put prema golu Ivana Nevistića. Sudački ekspert Mario Strahonja u emisiji HRT-a Stadion rekao je da je sudac Kolarić donio sve dobre odluke na utakmici Dinama i Rijeke.

"Prekršaj Mišića je postojao kod poništenog pogotka Ristovskog. Sudac je to vrlo dobro prosudio. U 26. minuti bila je ispravna odluka suca. Ivanović je ušao u bodycheck, kretao se prema Ristovskom i to ulazi u kategoriju bloka, napravio je prekršaj i nema razloga za ljutnju riječkih navijača. Kazneni udarac je također bio ispravno dosuđen. Sve pohvale za Patrika Kolarića", objasnio je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, rekao je da na utakmici Hajduka i Varaždina nije bilo sudačkih pogrešaka. "Filip Krovinović nije napravio kazneni udarac kad je Pilj pao nakon duela s njim krajem prvog dijela. Takokđer, Sigur nije u drugom poluvremenu trebao dobiti drugi žuti karton. Tko god da je tražio taj drugi žuti, nije u pravu", rekao je Strahonja.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo