nadmoćna izvedba / Riječani u uzvratu rastavili velškog prvaka i prošli u 3. pretkolo Lige prvaka: na redu je prvak Austrije

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka će u 3. pretkolu za suparnika najvjerojatnije imati austrijski Red Bull Salzburg, koji će u srijedu na domaćem terenu braniti braniti prednost 3-0 iz prvog dvoboja s malteškim Hiberniansom

18.7.2017.
22:20
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke i u uzvratu 2. pretkola Lige prvaka svladali su velškog prvaka The New Saints sa 5-1 (1-0) te se s ukupnih 7-1 plasirali u 3. pretkolo elitnog europskog klupskog natjecanja.

Jedini strijelac za Riječane u prvom poluvremenu bio je Florin Matei u 41. minuti, da bi u drugom dijelu Mario Gavranović povisio na 2-0 u 54. minuti, Alexander Gorgon pogodio za 3-0 u 61., a Stefan Ristovski u 64. za 4-0. Jedini pogodak za domaću momčad postigao je Adrian Cieslewicz u 69. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka će u 3. pretkolu za suparnika najvjerojatnije imati austrijski Red Bull Salzburg, koji će u srijedu na domaćem terenu braniti braniti prednost 3-0 iz prvog dvoboja s malteškim Hiberniansom.

Momčad Matjaža Keka je i u Oswestryju, baš kao i na Rujevici, bila nadmoćna od prvog sučevog zvižduka. Mogli su Riječani i ranije doći do pogotka, ali su opasni pokušaji, poput onog Gorgona iz 7. minute te Mateija iz 29. minute, završili u bloku domaćih obrambenih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najopasnija situacija pred riječkim vratima bila je ona iz 24. minute, kad je Quigley pucao nakon indirektnog udarca sa 13 metara, ali je njegov udarac završio u riječkom živom zidu pa vratar Simon Sluga nije imao potrebu intervenirati.

Kad se činilo da će prvi dio završiti bez pogodaka odličnu su akciju odigrali Florin Matei i Brazilac Heber, a nakon dvostrukog dodavanja Rumunj je sam izašao pred Harrisona i sa 5-6 metara ga lakoćom svladao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku su se raspucali nogometaši hrvatskog prvaka i razveselili 50-ak svojih navijača koji su potegli do Oswestryja, kao i ostale koji su drugim kanalima pratili ovu utakmicu. Samo dvije minute nakon što je zamijenio Marka Vešovića, Mario Gavranović bio je spretniji od svog čuvara u kaznenom prostoru i sa 12-13 metara iskosa s desne strane poslao loptu u mrežu.

Samo sedam minuta poslije Rijeka je povela sa 3-0. Stefan Ristovski je prošao po desnoj strani i pronašao usamljenog Alexandrea Gorgona na vrhu kaznenog prostora. Austrijanac je napravio jedan korak te snažnim i preciznim udarcem sa 15 metara iskosa s desne strane pogodio suprotni gornji kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asistent Ristovski se u 64. minuti prometnu u strijelca. Sjurio se po desnoj strani, gdje ga je uočio Dario Župarić i odličnim dodavanjem izbacio domaću obranu. Ristovski je mirno primio loptu i lakoćom svladao nemoćnog Harrisona.

Malo veselja domaćim navijačima donio je Poljak Adrian Cieslewicz koji je u 69. minuti preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora postigao jedini pogodak velškog prvaka u ove dvije utakmice te smanjio na 1-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnih 5-1 postavio je Mario Gavranović u 79. minuti. Odlično je Josip Mišić proigrao Filipa Bradarića u kaznenom prostoru, a ovaj pronašao usamljenog Gavranovića na drugoj vratnici pa mu nije bilo teško poslati loptu u nebranjenu mrežu.

U drugoj minuti sudačke nadoknade odličnu su akciju odigrali Gavranović i Matei, a Rumunj je snažnim udarcem uzdrmao gredu domaćih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka na rasporedu su 25. i 26. srpnja, a uzvrati 1. i 2. kolovoza. Rijeka će u prvoj utakmici gostovati, najvjerojatnije u Salzburgu, a uzvrat igrati na Rujevici.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo