'Čudo' se dogodilo: Najbolji igrač Europe nije ni Messi, ni Ronaldo!

Brzonogi francuski krilni igrač Bayerna Franck Ribery (30) dobitnik je nagrade za UEFA-inog najboljeg europskog nogometaša za sezonu 2012/13 u izboru vodećih nogometnih novinara...

29.8.2013.
19:43
VOYO logo

Nagrada je to koja je pod novim imenom premijerno dodijeljena 2011. godine a tada ju je osvojio Lionel Messi. Omaleni je Argentinac iz Barceloninih redova i ove sezone bio u užem izboru trojice igrača, uz naravno, Riberyja i Cristiana Ronalda iz Real Madrida.

Nakon što je prošle sezone trijumfirao Barcelonin veznjak Andres Iniesta, sada je nagrada otišla u ruke Riberyju nakon što je prošle sezone odveo Bayern do povijesne trostruke krune (Bundesliga, DFB-Pokal i Liga prvaka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je vrlo poseban trenutak za mene, stajati ovdje večeras. Želim zahvaliti svim svojim suigračima iz Bayerna, svojoj obitelji i djeci", komentirao je Ribery na svečanoj dodjeli nagrade u Monacu.

Ribery je peti Francuz koji je ponio epitet najboljeg europskog nogometaša nakon Raymonda Kope, Michela Platinija, Jean-Pierrea Papina i Zinedinea Zidanea, kao i prvi Bayernov nakon Karl-Heinzea Rummeniggea kojem je to uspjelo 1981. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/YV2ezDF-g4Y

Tada je nagrade za europskog igrača godine, odnosno najboljeg igrača europskih liga, dodjeljivao L'Equipe. Zlatna se lopta kasnije fuzionirala s FIFA-inim izborom za najboljeg nogometaša svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Nogometne legende

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo