REKORDER RAKITIĆ OSTAJE U BARCELONI: / Španjolski prvak odlučan je u namjeri da ga zadrži, ovo je dokaz

Image
Foto: AFP

Produljio je ugovor prije nekoliko mjeseci, sad će to opet učiniti

21.8.2018.
17:08
AFP
VOYO logo

Ivan Rakitić neće napustiti Barcelonu u ovom prijelaznom roku, dapače, katalonski klub pristao je ponuditi mu poboljšane uvjete suradnje i time zaključiti nadanja Paris Saint-Germaina da će svoje redove ojačati dovođenjem hrvatskog veznjaka. Navodi to španjolska Marca prisnažujući sve riječima da je Rakitić ugovorno za klub vezan do 2021. godine, ali da je Barcelona odlučna u namjeri da ga zadrži stoga mu i nudi bolje uvjete.

Jedini način da Rakitić preseli u Pariz jest da PSG aktivira klauzulu u njegovom ugovoru, odnosno da Barceloni da bankovna jamstva u visini od 125 milijuna eura. Zbog problema sa Financijskim fair-playom takvo što nije realno za očekivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše točnih dodavanja

Francuski prvak nije jedini razlog zbog kojeg mu klub nudi novi ugovor, nastavlja čitani španjolski izvor podsjećajući da je hrvatski reprezentativac ključni kotačić Barcelonine mašinerije. 'Premda je ugovor produljio krajem 2017., 30-godišnjaku su 'dionice' porasle i postao je treneru Ernestu Valverdeu gotovo nezamjenjiv. Teško je zamisliti da bi dvostruka kruna bez njega bila osvojena...', dio je navedenog čime se Rakitiću daje na važnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izražava se i čuđenje kako je moguće da Rakitić nije izabran među četvoricom kapetana momčadi budući da je poznato da je 'ključan igrač u svlačionici', ali dodaje i da bez toga njegov utjecaj ostaje nepromijenjen, odnosno da je, nakon Svjetskog prvenstva, postao i veći.

Dodajmo i da je Rakitić u 3-0 pobjedi protiv Alavesa u otvarajućem kolu španjolskog prvenstva imao 127 točnih dodavanja. Nitko ih nije imao više od njega među svim igračima koji su nastupili u deset utakmica 1. kola La Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo