REBIĆ ZAVRŠIO NA NASLOVNICI GAZZETTE: / Talijani objasnili zašto je Vatreni prvo ime kluba i usput bocnuli Ibrahimovića

Image
Foto: Profimedia

Može se slobodno reći da je Rebić režiser Milanova ponovnog uzdizanja

8.7.2020.
11:41
Profimedia
VOYO logo

Čudesnim preokretom nogometaši Milana pobijedili su Juventus sa 4-2 u susretu 31. kola talijanskog prvenstva uz novi pogodak hrvatskog reprezentativca Ante Rebića. "Rossoneri" su u svega pet minuta zabili tri gola okrenuvši rezultat 0-2 u vodstvo 3-2, a do kraja susreta preko Rebića zabili i četvrti pogodak za drugu uzastopnu pobjedu, te šesti susret bez poraza u nizu.

Rebić je ponovo bio jedan od najboljih na terenu, što znači da je samo održao vrhunsku formu koja traje još od siječnja. Rebić je zabio u 80. minuti, ali je ujedno asistirao za gol u 67. minuti, a sudjelovao je i u trećem golu svoje momčadi, uz sve to još je stigao prodavati sjajne driblinge i impresionorao je navijače borbenošću i požrtvovnošću. Sve u svemu bio je ključan čovjek Milana u pobjedi protiv Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može se slobodno reći da je Rebić režiser Milanova ponovnog uzdizanja, a to su svakako prepoznali i tamošnji mediji. Gazzetta dello Sport ga je postavila na naslovnicu i u članku za njega kazala sljedeće.

"Preferira biti na lijevom krilu, ali zapravo je svejedno. Kada se sjuri prema golu ili uđe u kazneni prostor, nezaustavljiv je. Ključni je igrač Milana i zaslužan je za ovaj uspon kluba koji je sad već peti na ljestvici. Sjetite se samo kako je izgledalo prije samo par mjeseci", piše Gazzetta koja ga ujedno proglašava i junakom utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

AC Milan's Croatian forward Ante Rebic (2ndR) celebrates after scoring Milan's 4th goal during the Italian Serie A football match AC Milan vs Juventus played behind closed doors on July 7, 2020 at the San Siro stadium in Milan, as the country eases its lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus.,Image: 541138719, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Rebić, a ne Zlatan

S druge strane, Tele Lombardija veli kako je promašeno reći da je ključ oporavka Milana bio dolazak Zlatana Ibrahimovića, oni tvrde da je upravo Ante Rebić zaslužan za situaciju u kojoj se Milan trenutno nalazi.

"Za Milanov fenomen nije zaslužan Zlatan Ibrahimović već čudesni Ante Rebić. Hrvat zabija svakih sto minuta i baš je on Milanov daleko najkonstantniji igrač i najopasniji napadač'', navodi tako Tele Lombardija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S velikom skepsom su dočekani Rebić i trener Stefano Pioli, a baš njih dvojica su temelj uspona Milana koji sad izgleda potpuno drugačije nego na početku sezone. Ivan Gazidis srlja iz kiksa u kiks, Rebić još ne zna hoće li ga Milan kupiti, Pioli radi svjestan da ga na kraju sezone čeka otkaz jer dolazi Nijemac Ralf Rangnick, ali obojica svoj posao rade kao da oko njih nije klupski kaos, nego najsređenija priča na svijetu. Rebićeve i Piolijeve zasluge su bez konkurencije najveće", odlično poentiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo