REBIĆ SE VRAĆA I PORUČUJE DALIĆU I VATRENIMA: / 'On zaslužuje priliku u reprezentaciji, a suigračima zamjeram jednu stvar'

Image
Foto: AFP

Ante Rebić će biti spreman za ogled protiv Engleske na Rujevici

19.9.2018.
15:33
AFP
VOYO logo

Oduševio je igrom na Svjetskom prvenstvu Ante Rebić sve one koji nisu imali prilike u većoj mjeri upoznati njegov nogomet. Beskompromisnost, hrabrost i trud nisu ostali nezamijećeni, a sve to već ranije uočio je izbornik Zlatko Dalić koji ga nije prestajao hvaliti zbog viđenog na pripremama.

Ipak, od njega koristi u ovom trenutku nema niti reprezentacija niti njegov Eintracht, Rebić je i dalje na 'bolovanju'. No, ide na bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je, hvala Bogu... Bio sam u Beogradu kod jednog specijalista zbog te pubične kosti koja mi se upalila. Riješio mi je sve probleme i već sam počeo trenirati s momčadi. Nisam otputovao na utakmicu s Borussijom u Dortmund u dogovoru s trenerom Hütterom. Prošli put sam forsirao protiv Bayerna u Superkupu, nije bilo dobro. Zato smo odlučili da se spremim sto posto. Sljedeća utakmica je protiv Marseillea u Europskoj ligi, na toj utakmici bit ću u kadru", otkriva u razgovoru za Sportske novosti, potom na zanimljiv način odgovara na pitanje o klupskim ambicijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zanima ga statistika

"Nije moje da govorim o klupskim ambicijama. Ali imam svoje ambicije koje bih htio ostvariti s klubom. Primarna je da što dalje doguramo u Europskoj ligi. Toliko smo se borili za tu Europsku ligu, bilo bi šteta da to ne iskoristimo na najbolji mogući način. Kad je u pitanju Bundesliga, teško da možemo napraviti nešto više od onoga što smo napravili prošle sezone. U Kupu smo već ispali od tamo neke 'stote lige', ni ja ne znam koja je. Meni je osobno bitno da ostanemo u Bundesligi, ta da u toj Europskoj ligi odemo što je dalje moguće."

Niko Kovač s klupe Eintrachta odselio je u Bayern, frankfurtsku momčad preuzeo je Adi Hütter pod kojim će Rebić također puniti krilne pozicije u momčadi. Osobna statistika pritom mu opet neće ništa predstavljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno ću vam kazati, nemam tih ambicija. Uvijek sam tu za momčad, a onda momčad uvijek izbaci pojedinca. Prošle sezone nisam zabio nešto puno pogodaka, ali sam bio toliko bitan za Eintracht. To mi je najvažnije. Donosim svojoj momčadi dimenziju više. To ću se truditi napraviti i ove sezone."

Zamjerka Vatrenima

Naravno da je Rebić gledao kako su Vatreni primili šest golova od Španjolske, veli da poslije tog ogleda nikoga od suigrača nije htio niti zvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon utakmice nisam htio suigračima iz reprezentacije ni pisati poruke, niti išta objavljivati na društvenim mrežama. Znam po sebi, da sam ja tako izgubio utakmicu, ne bi mi bilo ni do čega..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušao je potom Rebić nekim izjavama ublažiti viđeno u Elcheu, ali i priznao što mu je zasmetalo:

"Postoji jedna mala zamjerka. Svi su se predali nakon 2:0 za Španjolsku. To je moje viđenje. Na Svjetskom prvenstvu smo gubili pa smo se dizali i na kraju pobjeđivali, osim u finalu s Francuskom. Po meni, protiv Španjolske nismo pokazali karakter! Ali s druge strane, bila je to prva natjecateljska utakmica nakon Svjetskog prvenstva, momci su sigurno bili emotivno ispražnjeni. Eto, ja nisam bio tamo jer sam bio ozlijeđen. Mogu razumjeti sve njih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki dan sam pročitao izjavu izbornika Zlatka Dalića koji je rekao 'trebaju nam tri nova Ante Rebića'. Ali ne u smislu kvalitete, nego u smislu pristupa. To je ono što se može i mora dati za hrvatski dres. Ako je pristup pravi, ako se nikad ne predaš, onda se događaju lijepe stvari, onda je sve moguće. Eto, prije Svjetskog prvenstva nisam uopće očekivao da ću biti među putnicima. Na kraju sam odigrao šest utakmica skoro od početka do kraja, te velikim dijelom sudjelovao u osvajanju srebrne medalje. Sve se u životu i nogometu okrene vrlo lako ako vjeruješ. Uvijek moraš vjerovati!", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brekalo zaslužuje priliku

Svjestan je Rebić i bez koga je hrvatska reprezentacija ostala...

"Iskreno ću vam kazati, Mandžo je za našu reprezentaciju neprocjenjiv! Gledao sam ga u Wolfsburgu, Bayernu, Atleticu, sad Juventusu. Pa na televiziji možeš vidjeti koliko on trči, koliko se bori. Ali kad igrate s njim, onda shvatite njegovu veličinu. Mandžukić rastereti sve suigrače oko sebe, njegov oproštaj teško će se nadoknaditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...ali i kome bi uskoro trebalo dati priliku.

"Malog Brekala već sam pohvalio nekoliko puta. U novinama i na televiziji. Dečko je stvarno kvalitetan, kvaliteta za reprezentaciju. Ali znam po sebi, nije isto igrati za U-21 i za A selekciju. Pogotovo sada kad smo doprvaci svijeta. Očekivanja su sad uvijek velika, ogromna. Ovog trenutka svi svakog hrvatskog reprezentativca gledaju velikim očima. Ali definitivno, Brekalu treba dati šansu što prije. Ja sam uvjeren da je on taj! Jer to je pokazao u Bundesligi, zabijao je, asistirao... Da, Brekalo je zaslužio šansu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spreman za Englesku

Što se Rebića i reprezentacije tiče, bit će spreman za ogled Lige nacija protiv Engleske na Rujevici. I motiviran.

"Mene svaka utakmica za reprezentaciju beskrajno motivira. Čast mi je igrati svaku utakmicu za svoju državu. Liga nacija svakako nije neko 'žnj' natjecanje. Osvojiti Ligu nacija ili igrati u finalu tog natjecanja velika je stvar, u mnogim segmentima. Zašto bi to natjecanje netko shvaćao manje vrijednim ili neozbiljno? Ma svaka, baš svaka utakmica za Hrvatsku mora biti poseban motiv, jer svaka je nešto veliko. O tome se uopće ne treba raspravljati. U svakoj moramo po pobjedu, po uspjeh, jer znamo koliko radosti donosimo ljudima tim pobjedama", kazao je za kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo