REAL U NAJGOREM TRENUTKU GOSTUJE U KATALONIJI: / 'Omraženi' Madriđani igraju u gradu u kojem su među prvima maknuli španjolske zastave

Image
Foto: AFP

Real Madrid i Girona odigrat će u Kataloniji u nedjelju poslijepodne, od 16.00, međusobni 'vrući 'susret 10. kola La Lige.

29.10.2017.
12:55
AFP
VOYO logo

Katalonija je u petak proglasila nezavisnost, a madridski Real stiže na gostovanju u tu, do sada najbogatiju španjolsku pokrajinu. No, situacija je sve, samo ne - nogometna! Sve o zbivanjima u Kataloniji možete pročitati - OVDJE.

[VIDEO] KAOS U KATALONIJI: Tisuće na ulicama, ne žele neovisnost, pozivaju na uhićenje Puigdemonta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEOVISNOST KATALONIJE UGROŽAVA LA LIGU: Gostovanje Reala kod Girone opasno, ali iz vrha poručuju: ‘Igra se!’

Proglašenje neovisnosti Katalonije itekako bi moglo utjecati i na situaciju u La Ligi. Zbog krize koja i dalje traje u toj pokrajini utakmica Reala i Girone pod posebnim je povećalom. Girona, grad čiji je gradonačelnik od 2011. do 2016. bio katalonski predsjednik vlade Carles Puigdemont, među prvima je u zanosu maknula zastavu države od koje se želi odvojiti.

Footbal Espana javlja kako je za utakmicu angažiran veliki broj policajaca, ali se ne navodi da li se radi o policiji iz Katalonije ili iz ostatka Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Katalonije poručuju: 'Nema razloga za paniku'

"Zaista nema razloga za takvom panikom. Ljudi ovdje s nestrpljenjem iščekuju pogledati utakmicu Primere. Navijači imaju razumijevanja za sve. Zaista nema potrebe pričati o drugim stvarima, nego treba pričati samo o nogometu", kazat će šef Girone Pablo Machin i ističe kako nema razloga za brigu, kako je sve usmjereno samo prema nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično je bilo i kad je Barcelona ugostila Las Palmas, u susretu koji se zbog policijske brutalnosti i događanjima na ulicama Barcelone i ostalih katalonskih gradova, odigran iza zatvorenih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid nije omiljen u Gironi

Real Madrid kao klub iz glavnog grada i kao svojevrsni miljenik španjolske kraljevske obitelji nikad u Kataloniji nema lijep doček, a posebno bi napeto moglo biti danas protiv Girone.

Upravo se zbog toga bilo razmišljalo o odgodi utakmice u slučaju proglašenja neovisnosti. No, iz vrha La Lige, a vjerojatno direktnom narednom iz španjolskog parlamenta, poručili su kako će se utakmica odigrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Realu nisu posebno zabrinuti zbog gostovanja u Gironi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je još jedna prvenstvena utakmica, ne razmišljamo o kontekstu političke situacije. Pratimo razvoj iste, ali smo fokusirani samo na utakmicu. Sve je normalno, putovat ćemo popodne. Puno se priča o svemu tome, ali ja neću reći što mislim jer sam fokusiran samo na ono što se događa na terenu, samo je utakmica u fokusu," rekao je Zidane na konferenciji za medije uoči utakmice.

Francuz je ostavio otvorenom mogućnost da se protiv Tottenhama na teren vrati Gareth Bale koji nije igrao od 26. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bale i Keylor se oporavljaju, ali vidjet ćemo hoće li igrati sljedeći tjedan. Još uvijek nisu trenirali sa suigračima i ne mogu reći hoće li igrati protiv Tottenhama u Ligi pvaka, sve ovisi o njima," dodao je Zidane.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo