VIDEO: / Sretna Barça se jedva provukla, opet preko penala

Nogometaši Barcelone slavili su na vrućem gostovanju kod gradskog rivala Espanyola 1-0 u 31. kolu španjolskog prvenstva pogotkom Lionela Messija iz kaznenog udarca u 77. minuti.

29.3.2014.
18:22
VOYO logo

Barcelona je vrlo teško stigla do četvrte uzastopne pobjede zahvaljujući kojoj je, samo nakratko, preskočila madridski Atletico na vrhu ljestvice. Atletico, naime, pobijedio u Bilbaou i vratio prvo mjesto. Barcelona sada ima 75 bodova, Atletico 76, a Real Madrid 73 boda, ali Barcelona uz utakmicu više.

Bila je to vrlo otvorena utakmica u kojoj su oba gradska rivala propustila dosta izglednih situacija za postizanje gola, sve do 77. minute, kada je sudac dosudio penal za Barçu, jer je Espanyolov branič Javi Lopez igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Messi je bio miran s bijele točke i zabio je svoj 23. ligaški gol ove sezone u 24. nastupu u Primeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/3SIWLK1_WAI

Vratar domaćina Kiko Casilla dobio je crveni karton sedam minuta prije kraja utakmice, jer je rukama izvan svog kaznenog prostora zaustavio Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridski Atletico položio je još jedan vrlo težak ispit u borbi za naslov prvaka Španjolske. Na San Mamesu je pobijedio Athletic Bilbao 2-1 i ponovno skočio na prvo mjesto u poretku.

Utakmica nije dobro počela za momčad trenera Diega Simeonea, jer su domaćini poveli već u 6. minuti lijepim pogotkom Muniaina, koji je jedan od samo četvorice nogometaša koji su ove sezone u La Ligi zabili i protiv Atletica i protiv Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diego Costa poravnao je rezultat u 22. minuti. Brazilski nogometaši španjolski reprezentativac zabio je svoj 25. prvenstveni pogodak ove sezone. U zadnje četiri runde redovito je bio strijelac.

Gosti iz Madrida su do pobjede stigli u 55. minuti kada je Koke vrlo spretno jednu brzu loptu upućenu s lijeve strane glavom proslijedio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atleticov belgijski reprezentativni vratar Thibaut Courtois nakon toga je jednom bravuroznom intervencijom spriječio izjednačenje baskijske momčadi, koja je u 86. minuti ostala bez isključenog francuskog braniča Laportea.

Atletico Madrid upisao je petu uzastopnu pobjedu u La Ligi. Sedam rundi prije kraja prvenstva drži vodeću poziciju na ljestvici, s jednim bodom više od Barcelone, kod koje će gostovati u zadnjem, 38. kolu 18. svibnja. Lako je moguće da će ta utakmica izravno odlučivati o naslovu prvaka Španjolske kojeg je Atletico osvojio devet puta, ali samo jednom od 1977. godine, i to u sezoni 1995/96.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primera, 31. kolo:

Espanyol – Barcelona 0-1 (Messi 77 – 11 m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celta Vigo – Sevilla 1-0 (Nolito 87 – 11 m)

Athletic Bilbao – Atletico Madrid 1-2 (Muniain 6 / Diego Costa 22, Koke 55)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid – Rayo Vallecano 5-0 (Ronaldo 15, Carvajal 55, Bale 68, 70, Morata 78)

Redoslijed: 1. Atletico Madrid 76, 2. Barcelona 75, 3. Real Madrid 73, 4. Athletic Bilbao 56, 5. Sevilla 50, 6. Real Sociedad 49 (-1), 7. Villarreal 48 (-1)…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo