NAŠ HAALAND / Real Madrid traži 'devetku' budućnosti, među glavnim favoritima i hrvatski wunderkind: 'On im je na radaru...'

Image
Foto: Profimedia

Već dugo kruže glasine da Šimića u svojim redovima žele vidjeti brojni velikani

12.5.2022.
18:21
Profimedia
VOYO logo

Nakon što Real Maddrid nije realizirao transfer 21-godišnjeg norveškog golgetera Erlinga Haalanda, koji je završio u Man. Cityju, u Kraljevskom klubu bacili su se u potragu za novim mladim napadačem, koji bi mogao dugo dominirati na velikoj sceni. Marca je u četvrtak objavila da Real traži "devetku budućnosti", golgetera za sljedećih deset godina, a jedan od favorita navodno je 18-godišnji Hrvat Roko Šimić iz RB Salzburga.

Image
ČUDESNI HRVAT /

Talijani tuguju za Rokom Šimićem: 'On je novi Haaland, Milan nije iskoristio savršenu priliku...'

Image
ČUDESNI HRVAT /

Talijani tuguju za Rokom Šimićem: 'On je novi Haaland, Milan nije iskoristio savršenu priliku...'

Šimić je mladi U21 hrvatski nogometni reprezentativac i jaka karika austrijskog drugoligaša Lieferinga te juniorske momčadi RB Salzburga. U dresu austrijske momčadi nedavno je briljirao u polufinalu Lige prvaka mladih protiv Atletico Madrida te je u prvom poluvremenu bio dvostruki strijelac, a jednom je i asistirao za 3-0 prije odmora, čime je trasiran put RB Salzburgu prema pobjedi i finalu u kojemu su Austrijanci izgubili od Benfice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donedavni napadač Lokomotive ove sezone je zabio 13 pogodaka za Liefering te je trenutačno četvrti strijelac druge austrijske lige. U Ligi prvaka mladih je dao šest pogodaka, kao i za Hrvatsku U21 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Privukao ogromnu pažnju

Šimić je zahvaljujući sjajnoj formi ove sezone privukao veliku pažnju, prozvan je "novim Haalandom" i već dugo kruže glasine kako ga u svojim redovima žele vidjeti brojni velikani, nedavno se pojavila priča da je za njega zainteresirana Barcelona, a sada se, eto, uključio i ljuti rival katalonskog velikana - Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski centarfor Šimić igrao je u finalu Lige prvaka mladih i jedan je od onih koji su na radaru Reala", piše Marca.

Uz Šimića, na Realovom užem popisu su Brazilac Endrick (15), koji slovi za jednog od najvećih talenata na svijetu, 17-godišnji Moukoko iz Borussije Dortmund te Araujo (20) iz Benfice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo