REAL MADRID POTVRDIO PROMJENU TRENERA: / Zinedine Zidane ponovno će voditi Luku Modrića i Kraljeve

Image
Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Zinedine Zidane se vratio na klupu Real Madrida!

11.3.2019.
18:35
AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
VOYO logo

Španjolski nogometni velikan Real Madrid potvrdio je promjenu trenera, time i najavljivane vijesti iz španjolskih medija - Santiago Solari je bivši, a novi/stari trener momčadi Zinedine Zidane. Ugovor je klupska legenda iz igračkih dana i prvog trenerskog mandata potpisala do 30. lipnja 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad kluba kojeg je odveo do tri naslova u Ligi prvaka, do dva sa svjetskih klupskih prvenstava i UEFA-inog Superkupa i s kojim je slavio jedan naslov u španjolskom prvenstvu i tamošnjem Superkupu, Zidane preuzima u prilično nezgodnom položaju. Real više ne stanuje u Ligi prvaka, nema ga u Kupu kralja, a situacija u La Ligi takva je da se nalazi na trećem mjestu ljestvice sa dvanaest bodova zaostatka u odnosu na vodeću Barcelonu.

Uspješne godine kluba

Zidane je prvi trenerski mandat u klubu obnašao od 4. siječnja 2016. do 31. svibnja 2018. godine. U manje od tri godine na čelu momčadi nizao je trofeje jednog za drugim ne gubivši utakmice za naslov. Jedini je trener u povijesti koji je Ligu prvaka osvajao tri sezone u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

U 149 utakmica koliko je vodio momčad upisao je 104 pobjede, a i rušio rekorde. Niti jedan trener Reala nije imao start kao on koji je prvih 70 utakmica odradio sa 51 pobjedom i 14 remija uz tek pet poraza. Također, pod njegovim je vodstvom Real postavio španjolski rekord od 73 uzastopne utakmice sa postignutim golom.

Sad već bivšem treneru Solariju ponuđen je ostanak u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Zidanea do Zidanea

Po odlasku Zidanea iz Reala momčad su vodila dvojica trenera - Julen Lopetegui, koji je dobio otkaz već krajem listopada, potom i Solari. Njemu spasa nije bilo nakon dva uzastopna domaća poraza od Barcelone koji su označili ispadanje Reala iz Kupa kralja i dodatni udarac u borbi za titulu u La Ligi, ali i nakon ispadanja u osmini finala Lige prvaka od Ajaxa.

Image
TKO SE ZAPRAVO VRAĆA NA KLUPU REALA? /

Pogledajte ove brojke, ono što je Zidane napravio u prvom mandatu je - nestvarno

Image
TKO SE ZAPRAVO VRAĆA NA KLUPU REALA? /

Pogledajte ove brojke, ono što je Zidane napravio u prvom mandatu je - nestvarno

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo