REAL MADRID - MAN. CITY 1:1 / Modrić i 'Kraljevi' bez prednosti idu u Manchester, odluka o finalistu pada na Otoku

Image
Foto: profimedia

Tekstualni prijenos polufinalne utakmice Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja mogli ste pratiti na portalu Net.hr

9.5.2023.
23:03
profimedia
VOYO logo

Nogometaši Reala i Manchester Cityja odigrali su 1-1 (1-0) u Madridu, u prvom polufinalnom susretu Lige prvaka, nakon sjajnih pogodaka Vinicius Juniora i Kevina De Bruynea.

Image
NAJJAČI JE /

Uz to što je sjajno počeo akciju za gol, Luka Modrić oduševio još jednom majstorijom. Ovako to radi hrvatski maestro

Image
NAJJAČI JE /

Uz to što je sjajno počeo akciju za gol, Luka Modrić oduševio još jednom majstorijom. Ovako to radi hrvatski maestro

Napetost se tako seli na Etihad gdje će se igrati uzvrat iduće srijede. Oba postignuta pogotka na Santiago Bernabeu bila su iznimno lijepa. Prvo je za 1-0 Reala pogodio Vinicius Junior u 36. minuti, dok je u 67. topovski pogodio Kevin De Bruyne na drugoj strani, za konačnih 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je od početka prepustio posjed Manchester Cityju koji je polako pleo mrežu oko suparničkih vrata, ali je u uvodnom dijelu mogao zaprijetiti jedino udarcima iz daljine.

Tako je De Bruyne pokušao s vrha šesnaesterca u osmoj minuti, dok je još opasnije zaprijetio Rodri koji je s 25 metara pucao u 13. minuti. U oba slučaja odlično je reagirao vratar Reala Courtois. Uz te dvije šanse još je jednu priliku za goste imao Haaland, ali je njegov udarac glavom bio lagani zadatak za vratara Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvadeset minuta u kojima Real gotovo da nije prešao u suparničku polovicu terena polako su se počele mijenjati uloge na travnjaku.

U 25. minuti je Vinicius pokušao pronaći Benzemu i bilo bi krajnje opasno da nije pravovremeno reagirao Ruben Dias. Real je bivao sve odlučniji, oslobodio se suparničkog pritiska te je poveo u 36. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia
Image
Foto: profimedia

Akciju su započeli Camavinga i Modrić na svojoj polovici terena. Potom je francuski nogometaš Camavinga osvojio puno prostora, proslijedio loptu Vinicius Junioru koji je žestoko s 20 metara i pogodio za vodstvo Madriđana.

Do kraja poluvremena opet je Manchester City bio dominantnija momčad, ali osim jednog potencijalno opasnog ubacivanja Gundogana prave opasnosti po domaćina nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio je počeo odličnom akcijom Vinicius Juniora, Carvajala i Benzeme u 50. minuti, a udarac francuskog napadača uspio je blokirati Stones. Samo dvije minute kasnije još je bolju šansu na drugoj strani imao De Bruyne, ali je njegov udarac iz blizine, iskosa, sjajno zaustavio Courtois.

U nastavku su šanse bile konkretnije te se na obje strane otvaralo puno više prostora nego li u sigurnijem prvom dijelu. Počele su se, uz to, potkradati i male greške obrane pa je za Real zaprijetio Rodrygo, a na drugoj strani De Bruyne i Haaland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U 67. minuti gosti iz Manchestera su izjednačili. Prvo je Rodri presjekao loptu i dodao prema Grealishu koji je proslijedio do Gundogana. Na kraju je lopta došla do Kevina De Bruynea koji je baš topovski, s više od 20 metara, zakucao loptu u domaću mrežu.

Do kraja utakmice ritam se smirio, a najbolju je šansu u 78. minuti imao Benzema. Na drugoj je vratnici dočekao ubačenu loptu  te je pucao glavom, ali je Ederson odlično obranio, kao i opasan udarac Tchouamenija u samoj završnici. Završilo je tako 1-1, a uzvratna se utakmica igra iduće srijede na Etihad stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometaš Luka Modrić za Real je igrao do 87. minute.

________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, polufinale, prva utakmica

Madrid, stadion Santiago Bernabeu

Real Madrid - Manchester City 1:1

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga; Kroos, Modrić, Valverde; Rodrygo, Benzema, Vinicius

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Akanji; Stones, Rodri; Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish; Haaland

90+3' Kraj utakmice! Jako zanimljiv susret odigrali su igrači Reala i Cityja, bilo je mnogo prilika s obje strane, ali i bravuroznih obrana vratara. Uzvrat se igra sljedeću srijedu u Manchesteru i tamo će pasti odluka o finalistu Lige prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+1' Igrati će se tri minute sučevog dodatka

90' Kombinirali su igrači Reala, a Tchouameni je raspalio sa 20 metara i natjerao Edersona na paradu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' Izlazi Luka Modrić! Pljesak čitavog stadiona zaradio je naš kapetan, u igru je ušao Nacho, Ancelotti očito zatvara utakmicu.

86' Novi žuti karton, zaradio ga je Bernardo Silva. Opasan slobodni udarac za Real...i biti će korner

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Kroos izlazi iz igre, ulazi Tchouameni

81' Prva promjena na utakmici, strateg domaće momčadi izvadio je Rodryga, a ubacio Asensija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Veliku priliku sada brani Ederson! Ubacio je Toni Kroos, a na drugoj vratnici našao se Benzema koji je glavom pokušao pospremiti loptu u mrežu, ali ispriječio se odlični Brazilac. Odmah u sljedećem napadu Camavinga je dobio žuti karton, drugi iz ekipe Reala, treći ukupno.

77' Primirila se situacija na terenu, obje momčadi sada su puno pažljivije kako ne bi primile pogodak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' Šok za Madriđane, De Bruyne poravnao rezultat! Kombinirali su gosti, a belgijski maestro iz prve je prizemnim udarcem matirao reprezentativnog kolegu na vratima Reala.

60' Top u nozi ima Valverde, oprobao je udarac iz daljine, ali nije bilo preciznosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Tri kornera u nizu sada za Madriđane

55' Opet je došlo do dvoboja dvaju Belgijanaca. De Bruyne je pucao sa nekih 18 metara, nisko i oštro, ali Courtois se ispružio i spriječio pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Još jednom Courtois! De Bruyne je prošao po desnoj strani, izbjegao zaleđe i snažno pucao, no belgijski vratar bio je na visini zadatka.

50' Kakva prilika Benzeme! Carvajal je petom gurnuo loptu Benzemi, a Francuz je opalio malo iznad grede. Stones je, čini se okrznuo tu loptu i biti će novi korner za Real

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme

45+2' Kraj prvog poluvremena! City je krenuo goropadno, ali nije iskoristio prilike nakon čega ih je stigla kazna u vidu Vinicusa koji je skinuo paučinu s mreže Edersona. Poluvrijeme je također obilovalo brojnim prekršajima i sitnim svađama koje je sudac usmeno smirivao, ali je u nadoknadi morao posegnuti za prvim žutim kartonom na utakmici.

45+2' Prvi žuti karton na utakmici! Kroos je grubo ušao u sunarodnjaka Gundogana i tako postao prvi u bilježnici portugalskog arbitra.

45+1' Još jedan grub i nepotreban start Carvajala koji je zakucao Grealisha u reklame koje se nalaze uz teren. Englez je na to burno reagirao i udario Carvajala koji je ostao ležati. Portugalski djelitelj pravde nije nikome pokazao žuti karton. U idućem napadu ponovno duel Grealisha i Carvajala, Artur Dias opet je usmenim upozorenjem smirio obojicu.

40' Puno bolje sada izgleda Real, ovaj pogodak im je dao dodatni impuls kao i navijačima koji su počeli stvarati buku

36' EKSPLOZIJA ODUŠEVLJENJA NA BERNABEU, VINICUS SKINUO PAUČINU SUNARODNJAKU EDERSONU! Kombinirali su Modrić i Camavinga, a potonji je gurnuo loptu Viniciusu koji je raspalio sa 20-ak metara i doveo Real u vodstvo.

33' Prvi korner za Madriđane, kratko su ga izveli, a Modrić je dobro ubacio, međutim Walker je otklonio opasnost.

32' Igra je nekoliko minuta bila zaustavljena jer se ukazivala pomoć Gundoganu nakon starta Rüdigera

27' Oslobodili su se igrači Reala što je otvorilo mogućnost za kontranapad Cityja, a Carvajal je još jednim neopreznim startom zaustavio Grealisha, sudac mu je dao posljednje upozorenje.

25' PRVA PRIJETNJA REALA! Vinicius je ukrao loptu obrani Cityja, ubacio nisko u peterac gdje je Ruben Dias spasio čisti pogodak jer je iza njega dolazio ubojiti Benzema.

24' Obećavajuće je djelovao ovaj izlazak Reala prema naprijed, ali Kroosov centaršut nije pronašao nikoga.

20' Novi korner za goste. Walker je prošao po desnoj strani, ali prizemni ubačaj je blokiran.

15' Kakva prilika za Haalanda! Navikli smo da ovakve situacije Norvežanin rješava lakoćom, ovaj put slabašno je pucao, ravno u vratara Reala.

14' Još jednom prijete Građani! Rodri je sa nekih 25 metara uputio snažan prizemni udarac, a Courtois je to odbio u korner. Nakon kornera je u šesnaestercu pao Haaland, ali sudac je odmahnuo rukom.

8' BOMBA De Bruynea! Belgijski veznjak uputio je snažan udarac sa ruba 16-erca, ali Courtois je to odbio

5' Prvi udarac na utakmici uputio je Gundogan, ali obrana Reala to je blokirala

4' Prvi udarac iz kuta za City, De Bruyne je prošao po desnoj strani, ali njegov je ubačaj blokiran

1' Artur Dias označio je početak utakmice

20.50 Do početka utakmice dijeli nas samo 10 minuta.

______________________________________________________________

19.40 Stigao je sastav Manchester Cityja, Guardiola nije iznenadio i na teren šalje zastrašujuće snažnu ekipu.

19.00 Stigao je sastav Real Madrida, Luka Modrić igra od prve minute.

________________________________________________

Nakon kratke, ali primjetne pauze od tri tjedna vraća nam se najjače klupsko natjecanje. U reprizi prošlogodišnjeg polufinala, Real Madrid i Manchester City borit će se za mjesto u velikom finalu.

Prvi čin tog dvoboja na rasporedu je u utorak od 21 sat u Madridu.

"Svaku sezonu želimo osvojiti Ligu prvaka. Ne bih volio imati momčad koja će osvojiti Ligu prvaka i onda zaboraviti na to. Da bi osvojio Ligu prvaka, moraš pobijediti Real Madrid jer su oni daleko najbolja momčad u ovom natjecanju. Nedavno sam pogledao snimke dviju utakmica iz prošle sezone i mislim da smo u njima bili odlični. Nismo pobijedili i zato smo danas ponovno ovdje", rekao je u najavi utakmice trener Man. Cityja Pep Guardiola, koji smatra kako će ukupni pobjednik polufinala "biti odlučen u Manchesteru", odnosno u uzvratu.

"Drugačije od prošle sezone je samo to što smo prošle sezone osvojili Ligu prvaka. Madriđani su uvijek uzbuđeni oko ovog natjecanja", istaknuo je trener Reala Carlo Ancelotti te potvrdio nastup kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića.

Međusobni omjer

Za ljubitelje statistike, dodajmo i to da Guardiola protiv Ancelottija vodi s 5:3 u međusobnim omjerima, a Real i City su na omjeru 4:4.

Kladionice daju blagu prednost gostima iz Manchestera.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo