REAL KUPUJE, DINAMO ZARAĐUJE: / Mamić samo sjedi i stižu mu milijuni eura!

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunic

Mateo Kovačić bi trebao potpisati ugovor s Realom na pet godina, a od njegovog dolaska iz Intera u Madrid - profitirat će i Dinamo.

17.8.2015.
11:38
PIXSELL, Marko Lukunic
VOYO logo

Dinamo će od UEFA-ine naknade za razvoj igrača dobivati po 1.5 posto svakog Kovačićevog transfera, što znači da će oko tri-četiri milijuna kuna uliti u blagajnu u Maksimiru. Ovisno o odšteti, jer špekulacija je više. Prema pisanju talijanskih medija, Real je prvo ponudio 28, a Inter tražio 40 milijuna. Našli su se, navodno, negdje na pola puta. Spominju se 32 milijuna eura fikse odštete, plus 7.5 milijuna u bonusima. Dva milijuna kada Mateo odigra 20 utakmica za Real, a još pet nakon četrdesete.

I tako će Inter moći prihoditi značajne bonuse, kao i Dinamo za kojeg se vjeruje da je s Interom prilikom transfera Kovačića u Milano postigao dogovor da u Dinamo stiže dio buduće odštete. Možemo samo špekulirati, ali u svijetu nogometa sasvim je uobičajeno da to bude bude znatno više i od 10 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzmimo u obzir da je Mateo prodan za 32 milijuna eura, u Maksimir će stići najmanje 28 milijuna kuna. Još ukoliko Dinamo i uđe u Ligu prvaka, Mamići će se kupati u novcu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo