riječ izbornika / Razočarani Dalić priznao svoju pogrešku: 'Trebao sam ranije reagirati, pojačati vezni red'

'Kiksali smo i zakomplicirali si situaciju koja je mogla biti znatno komotnija. Ipak, moramo ići dalje'

9.9.2019.
22:10
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije skrivao razočaranje nakon remija u Bakuu, međutim nije izgubio nadu u plasman svjetskih doprvaka na Europsko prvenstvo 2020. godine.

"Čestitam Azerbajdžanu na dobroj utakmici i osvojenom bodu. Mi smo krenuli dobro, odgovorno, angažirano, stvorili nekoliko šansi te postigli pogodak. Pritom smo im razbranili vratara i već se pri kraju prvog dijela osjetila nervoza u našim redovima jer više nije išlo. U drugom su nam poluvremenu pokušaji bili jalovi, suparniku smo dopustili povratak u igru te su nas kaznili. Zadovoljni ne možemo biti, ni rezultatom ni igrom," poručio je Dalić nakon utakmice u Bakuu koja je završila rezultatom 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je povela golom Luke Modrića iz kaznenog udarca u 11. minuti, a u idućih desetak minuta je mogla riješiti pitanje pobjednika, no nije to bila večer Ante Rebića koji je promašio dva zicera. U nastavku susreta izjednačio je Tamkin Kalilzade u 72. minuti.

"U drugom poluvremenu nismo imali previše prilika. Nismo bili pravi. Rekao sam igračima u poluvremenu da se moramo razbuditi, biti agresivniji, ali ništa nije bilo dobro. Nije to bila naša dobra utakmica. Nismo mogli probiti njihovu obranu i u nastavku nismo imali niti jednu pravu priliku. Protiv Slovačke je bilo dobro, danas nije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je priznao kako je možda trebao i ranije mijenjati.

"Nakon naše utakmice u Zagrebu rekao sam da će Azerbajdžanci nekoga namučiti, nažalost baš su nama uzeli bodove. Očito smo im veliki motiv, a prikazana borbenost ide im na čast. Mi nismo odradili svoje, a sve je bilo do nas. Osim toga, trebao sam ranije reagirati, pojačati vezni red i pokušati zatvoriti tamo gdje je 'curilo'. Nama je nedostajao taj drugi pogodak koji bi riješio utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto nije ranije izvadio Rebića, koji je i drugu utakmicu u nizu odigrao ispod svoje razine, Dalić je kazao: Nakon dvije promašene šanse i njega je uhvatila nervoza, ali baš zato ga nisam htio zamijeniti, nego sam mu htio pružiti šansu da ipak postigne pogodak, da se oporavi," poručio je.

Image

Šok za Vatrene: Hrvatska propustila 'pomesti' Azerbajdžan, a na kraju je mogla i izgubiti

Image

Šok za Vatrene: Hrvatska propustila 'pomesti' Azerbajdžan, a na kraju je mogla i izgubiti

Azerbajdžan je izjednačio u 72. minuti golom Tamkina Kalilzadea koji je fantastično prošao kroz našu obranu i sjajno pogodio za 1-1. Veznjak Sabaha prošao je Brozovića, te između Bartoleca i Lovrena i zatim lijepim udarcem svladao Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prelagano je prošao kroz našu obranu," kazao je izbornik.

Hrvatska je imala priliku pobjedom u Bakuu, a potom i slavljem protiv Mađarske na Poljudu možda osigurati EURO dva kola prije kraja kvalifikacija. Sada je ipak zakomplicirala svoju situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kiksali smo i zakomplicirali si situaciju koja je mogla biti znatno komotnija. Ipak, moramo ići dalje i spremati se za novu utakmicu. Za plasman na EP nam treba 15 bodova i nije bitno kada ih osvojimo," zaključio je Dalić.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo