banner

Apsolutna legenda svjetskog nogometa u 37. godini našla novi klub!

Bivši legendarni napadač Real Madrida i Schalkea, 37-godišnji Raul Gonzalez i službeno je predstavljen kao novi igrač New York Cosmosa, kluba koji se natječe u Sjevernoameričkoj nogometnoj ligi (NASL).

Radi se o klubu slavnog imena, za koji je u ’70-im i ’80-im godinama prošlog stoljeća igrao i Pele. Cosmos se natječe u profesionalnoj ligi pod ingerencijom Američkog nogometnog saveza u kojem se natječe osam klubova s teritorija SAD-a i dva kluba iz Kanade.

Raul, koji je rekordnih pet puta bio proglašavan najboljim nogometašem španjolske Primere i sa 71 pogotkom je apsolutni rekorder UEFA-ine Lige prvaka, trebao bi u Cosmosu provesti više sezona kao igrač te pomoći klubu u ustanovljenju nogometne akademije koja bi trebala biti otvorena 2015. godine. Po završetku igračke karijere Raul bi trebao preuzeti ulogu čelnog čovjeka nogometne akademije.

“Svi u nogometnom svijetu znaju za Cosmos i za ostavštinu igrača koji su ovdje igrali. Oni su pomogli u popularizaciji nogometa u Americi i počašćen sam što idem njihovim stopama. Vjerujem u budućnost ovog kluba i uzbuđen sam što ću biti njezin dio”, izjavio je legendarni bivši kapetan Reala i španjolske reprezentacije koji je posljednje dvije sezone proveo igrajući za katarski Al Saad.

//www.youtube.com/embed/fgiO3Day_8Y

“Uzbuđeni smo što smo doveli igrača takve kvalitete. Raulova nogometna vještina je općepoznata. On je igrač svjetske klase s kojim će naš napada dobiti posve novu dimenziju”, rekao je trener Cosmosa Giovanni Savarese, čija je momčad aktualni prvak, ali se trenutačno nalazi na trećem mjestu ljestvice NASL-a.

Povratak na Net.hr