Rat je počeo? Prvi Vatreni javno prozvao Sammira!

Situacija oko hrvatske nogometne reprezentacije nika nije bila mučnija.

19.8.2012.
12:36
VOYO logo

"Ne znam što će izbornik odlučiti, ali reći ću osobno mišljenje: Sammir mora biti deset utakmica zaredom najbolji igrač u Hrvatskoj ligi da bi zaslužio šansu, nije dovoljan povremeni bljesak, jer HNL je uvjerljivo najlošija liga iz koje se pozivaju igrači u našu reprezentaciju. Mi imamo vrlo kvalitetne veznjake koji igraju u velikim klubovima i bolji su nego on. Osim toga tu je njegova nedisciplina, koja mu ne ide u prilog. Veliki je talent, međutim mora biti vođa i primjer igračima, a ne prvi na listi kad se dijele kazne za nesportski život", jasan je bio kapetan Darijo Srna u razgovoru za Sportske.

Ovakav istup sigurno neće ostati bez odgovora, jer zna se koliko je Zdravko Mamić osjetljiv kada se dirne u njegovu najdražu investiciju. A nije tajna i da je Srna veliki prijatelj izbornika Igora Štimca. Srna je progovorio i o bolnom 2:4 porazu protiv Švicarske na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bježimo od poraza, on je zaslužen. Nije to bila prava Hrvatska, no ne želim dizati paniku. Pa našli smo se na okupu samo dva-tri dana. Ništa se u tako kratkom razdoblju ne može napraviti, ali niti srušiti. Izbornik Štimac stavio je pred nas neke nove zahtjeve, trebat će vremena da ih prihvatimo na pravi način. Ispali smo naivni, htjeli smo igrati presing, a stajali smo daleko od igrača, griješili. Rezultat 2:4 je zabrinjavajući, međutim poraz sam po sebi nije", izjavio je Darijo i objasnio zašto se Vatrenima događaju takvi padovi u određenim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drukčiji je pristup, zato što nije isti ulog. To je dio našeg mentaliteta. Nema veze s aktualnim stručnim stožerom. Nije Štimac mogao u dva dana od nas napraviti Barcelonu, ali niti nas srozati na razinu, da ga na podcijenim, Stoke Cityja. To su isti igrači. Siguran sam, da se radilo o Makedoniji, pobijedili bismo ih, bilo kako. Još se jednom i ja ispričavam navijačima, nije bilo dobro".

Kako sada stvari stoje, ni Štimac ni igrači nemaju drugog izbora nego startati s pobjedom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. Sedmog rujna na Maksimir dolazi Makedonija, a dva dana kasnije Hrvatska ima težak sudar s Belgijom u Brusselsu - dvije pobjede puno bi toga promijenile...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo