RASPADA SE NOGOMET KAKVOG POZNAJEMO: / Još jedan velikan želi u Superligu - počinje nogometni rat u kojem se neće birati sredstva

Image

Navodi se kako su klupski čelnici u ozbiljnim pregovorima s prvim čovjekom Superlige, Florentinom Perezom

20.4.2021.
11:52
VOYO logo

Bivši prvak Europe, portugalski velikan Benfica, pokrenuo je postupak za ulazak u Superligu, javlja portugalski Record. Na naslovnici spomenutog medija stoji tekst pod naslovom: "Benfica želi u Superligu".

Image
Image

UEFA President Aleksander Ceferin and UEFA General Secretary Theodore Theodoridis (L) arrive for a UEFA congress, during which FIFA president is expected to deliver his verdict on the European Super League after the widely condemned breakaway competition triggered threats of legal action and punitive measures in Montreux on April 20, 2021. European body UEFA will look to support from the world football chief at its congress in Switzerland as it attempts to quash an initiative that threatens its prized Champions League and the health of domestic competitions such as England's Premier League.,Image: 606666032, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Luís Filipe Vieira želi da Benfica uđe u Superligu

OSNIVAČI SUPERLIGE UHVAĆENI SU U LAŽI? Nijemci se domogli tajnog dokumenta, Perez pokušao zataškati

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OSNIVAČI SUPERLIGE UHVAĆENI SU U LAŽI? /

Nijemci se domogli tajnog dokumenta, Perez pokušao zataškati

Navodi se kako su klupski čelnici u ozbiljnim pregovorima s prvim čovjekom Superlige, Florentinom Perezom. Navodno predsjednik kluba Luís Filipe Vieira traži da Benfica bude jedan od pet pridruženih članova ovog superbogatog natjecanja.

Image
Image

"Vode se razgovori da klub s Luza postane jedan od pet pridruženih članova natjecanja", navodi se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, ova informacija je isplivala samo dan nakon što je dvostruki prvak Starog kontinenta zajedno s Portom i Sportingom poručio da neće u Superligu. Ako dođe do dogovora između Benfice i Superlige, uzdrmana UEFA dobit će još jedan žestok udarac koji bi mogao izazvati pravi nogometni rat, jer krovna europska nogometna organizacija nema više strpljenja, a najavila je i restrikcije.

Disidentska Superliga

Osnivanje disidentske europske Superlige izazvalo je tektonske potrese u nogometnom svijetu. Nakon što je 12 bogatih klubova iz Španjolske, Engleske i Italije dogovorilo osnivanje vlastite lige sa 20 momčadi, europska krovna organizacija UEFA poručila je da igrači koji nastupe na tom natjecanju neće moći igrati za reprezentacije svojih zemalja na Europskom i Svjetskom prvenstvu. Također, ovim potezom je na površinu izašla i pohlepa moćnika za zaradom koje nije briga za navijače, iako se nogomet igra upravo zbog navijača...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus, Inter, Milan iz Italije, Real Madrid, Barcelona i Atletico iz Španjolske, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Arsenal i Tottenham su klubovi koji su potpisali akt o osnivanju Superlige i tako razbjesnili Uefu. Ona bi se po planovima navedenih klubova trebala pokrenuti, očito ovisno o zakonskim reperkusijama prema UEFA-i i nacionalnim savezima, odnosno kako će se ova čitava situacija odviti.

Superliga bi mogla početi u kolovozu 2022. ili 2023.

Nagađa se da bi Superliga mogla početi u kolovozu 2022. ili 2023. godine. Klubovi bi igrali Superligu tijekom tjedna, umjesto Lige prvaka. Plan je bio da se ti klubovi vikendom natječu u svojim nacionalnim prvenstvima, ali, ako zaista dođe do ove zabrane, to će se promijeniti. Naravno, odnosi se ova zabrana i na nastupe za reprezentacije, a u tom bi slučaju Hrvatska mogla ostati bez svojih najboljih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik novoosnovane nogometne Superlige, Florentino Perez rekao je u ponedjeljak kasno navečer da se igrači koji će nastupiti u tom natjecanju ne trebaju bojati nikakvih prijetnji iz krovnih organizacija UEFA-e i FIFA-e te da će moći igrati za reprezentacije svojih država.

Bespoštedna bitka

Superliga bi bila pozivno i zatvoreno natjecanje nešto poput NBA lige u kojem bi trebalo nastupiti 20 klubova. Lideri tog "puča" koji su uzdrmali nogometnu stabilnost u Europi a koji bi, ako uspije, potpuno promijenio piramidu, odnosno institucionalnu organiziranost europskog pa i svjetskog nogometa, nisu još uspjeli uvjeriti druge klubove da im se isplati ući u veliki rat u kojem se ne biraju sredstva niti novac. Jer nema dvojbe kako će, već prema prvim potezima UEFA-e, uslijediti bespoštedna bitka za nogometnu Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo