RASKOL U VRHU HNS-A: / Šuker napao novog menadžera Saveza, skoro je došlo do fizičkog obračuna!

Image
Foto: Robert Anic/PIXSEL

Novi ustroj u Savezu navodno je uznemirio Šukera zbog čega je došlo do potpunog kaosa.

22.2.2018.
8:47
Robert Anic/PIXSEL
VOYO logo

Potkraj siječnja Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je nekoliko kadrovskih odluka te je usvojen novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Ureda HNS-a koji definira novo ustrojstvo. Pritom su imenovani i rukovodeći ljudi novih organizacijskih jedinica.

Na rubu fizičkog obračuna

Među njima se našao i nekadašnji HDZ-ov ministar turizma Ivan Herak, koji je imenovan za glavnog manadžera strateškog planiranja, EU fondova i promocije. Saborski zastupnik iste stranke Marijan Kustić imenovan je direktorom natjecanja i infrastrukture, Sreten Ćuk imenovan je novim glavnim instruktorom Hrvatskog nogometnog saveza, a Alan Klakočer imenovan je za disciplinskog suca Prve i Druge HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

14.06.2017., Rijeka - Ivan Herak, bivsi ministar turizma. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Uznemirilo je to navodno prvog čovjeka Saveza Davora Šukera. Naime, Sportske novosti pišu da se Šuker vratio s odmora i shvatio da je praktički razvlašten. Novi Pravilnik usvojen je bez njega jer nije sudjelovao na sjednici nego je tamo bio Ivan Meštrović, posebni savjetnik predsjednika HNS-a.

To je, prema pisanju Sportskih, izazvalo raskol u nogometnom vrhu, a navodno je Šuker napao Ivana Heraka. Isti izvor piše da ga je izvrijeđao i da je incident bio na rubu fizičkog nasrtaja. Također, Šuker je, pišu, tražio od članova Izvršnog odbora poništenje Pravilnika, ali i da se otkaže dogovorena utakmica sa Senegalom u Osijeku 8. lipnja jer je on pregovarao s Obalom Bjelokosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo