LUDILO U EUROPSKOJ LIGI / Rakitićeva Sevilla vrlo uvjerljiva, Monacu sjajna utakmica u Leverkusenu, remi Juventusa i Nantesa

Image
Foto: Profimedia

Nogometaši Seville i Monaca ostvarili su pobjede u prvim susretima play-offa za plasman u osminu finala Europske lige, dok je Nantes na gostovanju u Torinu odigrao 1-1 protiv Juventusa.

16.2.2023.
23:14
Profimedia
VOYO logo

Najuvjerljiviju pobjedu u prvim susretima play-offa Europske lige ostvarila je Sevilla porazivši na svom terenu PSV Eindhoven sa 3-0.

Image
SPEKTAKL NA CAMP NOUU /

Dva velikana odigrala spektakularnu utakmicu u Europa ligi: U nastavku se otvorilo, golijada završila bez pobjednika

Image
SPEKTAKL NA CAMP NOUU /

Dva velikana odigrala spektakularnu utakmicu u Europa ligi: U nastavku se otvorilo, golijada završila bez pobjednika

Prvu priliku na utakmici imali su gosti, Ismael Saibari je u 10. minuti pucao, ali je Bono obranio. Uzvratio je Ivan Rakitić u 32. minuti, ali je njegov pokušaj iz slobodnog udarca završio pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjim trenucima prvog dijela Sevilla je ipak povela, a strijelac je bio Youssef En Nesyri nakon dodavanja Jesusa Navasa. PSV je u prvom dijelu bio bolji, imao je više od igre, ali se na odmor otišlo vodstvom domaćina.

U nastavku susreta Sevilla se razigrala, a Lucas Ocampos je u svega deset minuta provedenih na terenu zabio gol i upisao asistenciju. U 50. minuti, pet minuta nakon što je ušao u igru, Ocampos je zabio za 2-0, a u 55. minuti je asistirao Nemanji Gudelju za velikih 3-0. Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić je za španjolski sastav igrao cijeli susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayer Leverkusen i Monaco su odigrali zanimljivu utakmicu s mnogo obrata, a na koncu su slavili gosti sa 3-2. Monaco je poveo, Bayer je s dva gola okrenuo rezultat, da bi gosti iz Kneževine zabili još dva gola za pobjedu.

Monaco je poveo već u devetoj minuti nakon velike pogreške domaćeg vratara. Jonathan Tah je vratio loptu svom vrataru, a Lukaš Hradecky umjesto da je ispuca, previše je čekao što je iskoristio Breel Embolo prišavši mu s leđa. Napadač francuskog kluba malo je gurnuo finskog reprezentativca, a Hradecky nespretno prebacio loptu preko svoje gol linije. "Apotekari" su tražili prekršaj u napadu, no izraelski sudac Orel Grinfeld je nakon konzultacija s VAR sobom pokazao na centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayer je u drugom dijelu uspio okrenuti rezultat golovima Mousse Diabyja (48) i Floriana Wirtza (59), da bi u 74. minuti izjednačio Krepin Diatta. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Axel Disasi je u drugoj minuti nadoknade donio pobjedu gostima.

Juventus i Nantes su odigrali bez pobjednika, 1-1. Dušan Vlahović u 13. minuti je doveo Juve u vodstvo, no Ludovic Blas je u 60. minuti uspio izjednačiti. U 63. minuti je torinska "Stara dama" bila korak do novog vodstva, ali je Federico Chiesa zatresao prečku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Identičnim rezultatom završio je i ogled Sporting Lisabona i Midtjyllanda. Danci su poveli u 77. minuti golom Emama Ashoura, a četvrtoj minuti nadoknade izjednačio je Sebastian Coates.

Uzvratni susreti su 23. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati:
Barcelona (Špa) - Manchester United (Eng) 2-2 (Alonso 50, Raphina 76 / Rashford 53, Kounde 59-ag)
Šahtar Donjeck (Ukr) - Rennes (Fra) 2-1 (Kriskiv 11, Bondarenko 45-11m / Ekambi 59)
Ajax (Niz) - Union Berlin (Njem) 0-0
RB Salzburg (Aut) - Roma (Ita) 1-0 (Capaldo 88)
Juventus (Ita) - Nantes (Fra) 1-1 (Vlahović 13 / Blas 60)
Sporting Lisabon (Por) - Midtjylland (Dan) 1-1 (Coates 90+4/ Ashour 77)
Bayer Leverkusen (Njem) - Monaco (Fra) 2-3 (Diaby 48, Wirtz 57 / Hradecky 9-ag, Diatta 74, Disasi 90+2)
Sevilla (Špa) - PSV Eindhoven (Niz) 3-0 (En Nesyri 45+2, Ocampos 50, Gudelj 55)

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo