SPEKTAKL NA CAMP NOUU / Dva velikana odigrala spektakularnu utakmicu u Europa ligi: U nastavku se otvorilo, golijada završila bez pobjednika

Image
Foto: Profimedia

U prvoj utakmici osmine finala Europa lige Barcelona i Manchester United odigrali su 2-2

16.2.2023.
17:53
Profimedia
VOYO logo

Bio je to njihov prvi ogled u Uefinom drugom rangu natjecanja, nakon prethodnih deset utakmica u Ligi prvaka, uključujući i dva finala. Oba je dobila Barca, 2009. je na Olimpicu slavila sa 2-0, a dvije godine kasnije na Wembleyju sa 3-1.

Image
NOVO POJAČANJE /

U Maksimir stigao igrač od 2,5 milijuna eura: 'Ove sezone želim s Dinamom osvojiti dvostruku krunu'

Image
NOVO POJAČANJE /

U Maksimir stigao igrač od 2,5 milijuna eura: 'Ove sezone želim s Dinamom osvojiti dvostruku krunu'

Barca je trenutno na vrhu La Lige s osam bodova prednosti u odnosu na rivala Real Madrid, a već 17 susreta je bez poraza. S druge strane, United je pretrpio samo jedan poraz u posljednjih 18 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blau Grana i Crveni vragovi su odigrali odličnu utakmicu sa četiri gola, nizom prilika i ukupno 35 udaraca. Domaćin je poveo, United je okrenuo rezultat, da bi Barca izjednačila.

Prvu priliku imao je domaćin u osmoj minuti. Robert Lewandowski je primio loptu, ušao u kazneni prostor i pucao, ali je David de Gea obranio. Gosti su uzvratili u 27. minuti. Pucao je Jadon Sancho, ali je njegov udarac blokiran. Samo minutu kasnije Wout Weghorsta je imao sjajnu priliku no Marc-Andre Ter Stegen je obranio. United je imao priliku i u 34. minuti, ovoga puta pucao je Marcus Rashford, no domaći vratar je još jednom sjajno reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca je povela u 50. minuti, Raphina je ubacio iz kornera, a Marcos Alonso glavom pogodio za 1-0. No, samo tri minuta kasnije gosti su izjednačili golom Marcusa Rashforda na Fredovu asistenciju, da bi u 60. minuti nakon autogola Julesa Koundea stigli do vodstva. Ponovo je u središtu akcije bio Rashford koji je prošao svog čuvara, te ubacio pred gol, gdje je Kounde skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Barca je izjednačila u 76. minuti preko Raphine koji je ubacio loptu u kazneni prostor, ali nitko od igrača nije dirao loptu prevarivši De Geu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu večeri Šahtar Donjeck, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Jovičević, je u Varšavi pobijediio Rennes sa 2-1. Ukrajinski sastav, koji je ove zime ostao bez najboljeg igrača Mihaila Mudrika koji je prodan u Chelsea za oko 100 milijuna eura, poveo je već u 11. minuti. Bogdan Mihajličhenko je pucao prema golu, Mandanda je obranio, ali je Dmitro Kriskiv pospremio odbijanac. U završnici prvog dijela Chimuanya Ugochukwu je skrivio kazneni udarac, a Artem Bondarenko zabio za 2-0.

Rennes je smanjio u 59. minuti golom Toka Ekambija koji je u 77. minuti izašao iz igre, a umjesto njega je ušao Lovro Majer. Neven Đurasek nije nastupio za ukrajinski sastav. RB Salzburg je golom Nicolasa Capalda u 88. minuti svladala Romu sa 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je kreno agresivno, s velikim pritiskom. Roma je izgledala uplašeno i trebalo joj je oko 20 minuta da se probudi, a do kraja susreta Salzburg mora zahvaliti vrataru Köhnu što nije rezultatski zaostao. U nastavku susreta Roma je dva puta pogađala okvir gola, u 73. minuti je Bryan Cristante nadskočio obranu i pucao glavom, ali je pogodio desnu stativu. Osam minuta kasnije Andrea Belotti je pogodio prečku.

Kazna je stigla u 88. minuti, Strahinja Pavlović je ubacio u šesnaesterac, a Nicolas Capaldo zabio glavom za pobjedu domaćina. Luka Sučić je za Salzburg igrao do 82. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu između Ajaxa i Union Berlina nije bilo golova. Ajax je u prvom poluvremenu imao daleko veći posjed, ali nije upitio niti jedan udarac u okvir suparničkog gola. Igrači Uniona su zatvorili sve prolaze, dobili većinu duela i stvorili bolje šanse od domaćina. Rijetko koji gostujući vratar imao je lakših prvih 45 minuta u europskom dvoboju na ovom stadionu. U nastavku susreta Ajax je zaigrao bolje, ali je ostalo 0-0. Josip Juranović je odigrao cijeli susret za njemački sastav.

Rezultati prvih susreta play-off runde Europske lige:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona (Špa) - Manchester United (Eng) 2-2 (Alonso 50, Raphina 76 / Rashford 53, Kounde 59-ag)
Šahtar Donjeck (Ukr) - Rennes (Fra) 2-1 (Kriskiv 11, Bondarenko 45-11m / Ekambi 59)
Ajax (Niz) - Union Berlin (Njem) 0-0
RB Salzburg (Aut) - Roma (Ita) 1-0 (Capaldo 88)

Barcelona - Manchester United

Camp Nou, 1/16 finala Europa lige

2-2

Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Alonso, Alba, Kounde, De Jong, Pedri, Kessie, Raphinha, Gavi, Lewandowski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United: De Gea, Shaw, Varane, Malacia, Wan-Bissaka, Casemiro, Fred, Bruno Fernandes, Sancho, Rashford, Weghorst.

Gotova je utakmica na Camp Nouu. Završilo je 2-2, pa će odluka pasti u uzvratnoj utakmici za tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade

88' - Salzburg je poveo protiv Rome golom Capalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Kakva sad prilika za Barcleonu. U jednoj gužvi zamalo je vlastitu mrežu zatresao Casemiro, no spasila je vratnica goste.

82' - Mijenjaju jedni i drugi. Kod domaćina izašao je Raphinha, a uašo Torres, dok je god gostiju mjesto Garnachu ustupio Sancho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - GOOOOOLLL - Izjednačenje na Nou Campu. Raphinha je ubacio s desne strane za Lewandowskog u sredinu, lopta u sredini nije dirala nikog, već je završila u mreži.

69' - Ne posustaje United nakon vodstva, opalio je sada Fred iz daljine, no rezultat se ne mijenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Tri promjene u Barceloni. Alonso, Kessie i Alba izlaze, a priliku će dobiti Christensen, Fati i Balde.

59' - GOOOOOLLL - Preokret u Barceloni, United ima 2-1. Rashford se na desnoj strani riješio Raphinhe i ubacio u peterac, gdje je nespretno reagirao Kounde koji pogađa vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Rennes je preko Toko Ekambija uspio smanjiti kod Šahtara na 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - GOOOOOLLL - 1-1 na Nou Campu. United je ekspresno odgovorio. Fred je dao loptu u prostor za Rashforda, koji iz nemoguće pozicije, iskosa s desne strane pogađa za 1-1. Gol sigurno ide i na dušu Ter Stegena.

50' - GOOOOOLLL u Barceloni. Raphinha je ubacio iz kuta, a na drugoj vratnici loptu je dočekao Alonso i pogodio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Kakva prilika za United. Uz dosta sreće odbila se lopta do Sancha na rubu peterca, ali kao da je lopta iznenadila i njega te je pucao pokraj gola.

46' - Krenuo je nastavak utakmice, nema promjena u momčadima na početku drugog poluvremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena. Uzbudljivih 45 minuta gledali smo na Camp Nou, ali mreže miruju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Jedine golove u Europa ligi večeras vidjeli smo u Varšavi, sada je Šahtar zabio i drugi protiv Rennesa, a strijelac je bio Bondarenko.

41' - Ozlijedila se mlada zvijezda Barcelone Pedri, a umjesto njega na teren će Sergi Roberto.

37' - Zaprijetila je sada Barcelona. Wan-Bissaka nije bio oprezan i jednu loptu pokupio je Alba, koji se sjurio u šesnaesterac i pucao, ali brani De Gea.

34' - Ter Stegen je prvo ime Barcelone. Sada je iskosa s lijeve strane pucao Rashford, no golman Katalonaca sjajno još jednom brani.

33' - Puno bolji je trenutno Untied na terenu, nakon kornera sada je zaprijetio Casemiro čiji udarac glavom ide iznad gola.

30' - Zanimljivo, igraju se četiri utakmice Europa lige i četiri utakmice Konferencijske lige, a nakon pola sata gol je pao sam na dvoboju Šahtara i Rennesa.

28' - Kakva prilika za United. Weghorst je izbio sam pred Ter Stegena, no novom pojačanju Vragova fantastično brani golman Barce.

27' - Napokon nešto i od Uniteda. Wan-Bissaka je prošao po desnoj strani te ubacio u sredinu, gdje je obrana Barcelone udarac Rashforda odbila u korner.

19' - Opet prijeti Barcelona, Pedri je pucao nakon ubačaja Gavija, ali pokraj gola.

13' - Barcelona je sada imala priliku iz slobodnog udarca, ali Marcos Alonso puca preko gola.

11' - Šahtar vodi protiv Rennesa. Prvi gol večeras zabio je Šahtar koji od 11. minute preko Kriskiva vodi protiv Rennesa.

9' - Prva velika prilika na utakmici. U dobroj poziciji našao se Lewandwoski, no De Gea je na mjestu i ostaje 0:0.

1' - Počela je utakmica na Camp Nouu.

18.42 - Talijanski sudac Mariani poveo je igrače na teren, te će za nekoliko minuta krenuti utakmica.

18.00 - Spomenimo kako Josip Juranović počinje utakmicu za Union Berlin, Luka Sučić za Salzburg, dok Lovro Majer priliku kod Rennesa čeka s klupe

17.50 - U istom terminu još će igrati Ajax - Union Berlin , Salzburg - Roma te Šahtar - Rennes. Od 21 sat čekaju nas dvoboji Bayer - Monaco, Juventus - Nantes, Sevilla - PSV te Sporting - Midtjylland.

17.45 - Poštovani čitatelji portala Net.hr pred nama su prve utakmice šesnaestine finala Europa lige, a spektakl nas čeka na Camp Nou gdje će Barcelona ugostiti Manchester United.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo