RAKITIĆ POPUT MESSIJA: / Barca objavila brojke iz 2017., sada više nema sumnje koliko je Vatreni bitan Kataloncima

Image
Foto: AFP

Brojni su pokazatelji važnosti Vatrenog za vodeću momčad španjolskog prvenstva.

31.12.2017.
16:12
AFP
VOYO logo

S obzirom da je godina na izmaku u Barceloni su odlučili objaviti nekoliko statistički zanimljivih podataka vezanih uz prvu momčad. Jedan od njih je i boj nastupa u kalendarskoj 2017. Brojke otkrivaju da su najviše nastupa imali Argentinac Lionel Messsi i Hrvat Ivan Rakitić. Dvojac je odigrao po 57 utakmica. Iza njih su Suarez (52), Ter Stegen (51), Busquets (51) itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi ispred svih

Rakitić je i u samom vrhu po broju minuta provedenih na terenu. Uvjerljivo je najviše igrao Lionel Messi (4931 minutu), dok je Vatreni na šestom mjestu. On je ukupno na travnjaku proveo 4063 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su u potanju precizna dodavanja u momčadi Barcelone predvodi Busquets s 3238 dodavanja, Rakitić se našao na četvrtom mjestu s 2527 dodavanja, dok su ispred njega još Pique i Umtiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veznjak hrvatske reprezentacije jedan je i od igrača s najviše pretrpljenih prekršaja. U 2017. na njim je bilo napravljeno njih 75. Ispred su Messi sa 130, Neymar sa 114 i Busquets sa 92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još su tu brojni pokazatelji važnosti Vatrenog za vodeću momčad španjolskog prvenstva poput broja osvojenih lopti. Barcelona, inače, sljedeću utakmicu igra u četvrtak kada u sklopu Kupa kralja igra sa Celtom Vigo, dok ih za vikend čeka prvenstveni obračun s Levanteom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo