RAKITIĆ O NAJVEĆEM HRVATSKOM HENDIKEPU: /

'Pitali su me i u Barci za to. I onda im morate nekako objasniti...'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.11.2016.
18:35
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vatreni su subotu na praznom Maksimiru (18 sati) dočekuju Island u četvrtom nastupu u skupini I. Islanđani, baš kao i Hrvatska, imaju sedam bodova poslije tri kola što dovoljno govori o njihovoj snazi, baš kao i plasman u četvrtfinale na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Image
MA, KAKAV REMI: /

Čačić želi isključivo pobjedu, a ima i jednu fantastičnu vijest za hrvatske navijače!

Image
MA, KAKAV REMI: /

Čačić želi isključivo pobjedu, a ima i jednu fantastičnu vijest za hrvatske navijače!

'Htjeli su doći iz Barcelone'

"Znamo sve o Islanđanima, svjesni smo njihovih kvaliteta, ali postoje određeni dijelovi igre u kojima nisu tako dobri i to želimo iskoristiti. Dolazi nam jedna od najboljih reprezentacija s Eura, a mi se moramo dokazati pred praznim tribinama, pokazati da smo najjači kad smo zajedno", rekao je Rakitić na konferenciji za novinare dan uoči utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ivan Rakitić i Ivan Perišić

Barceloninog veznjaka posebno boli što će reprezentacija još jednom igrati pred praznim tribinama, što je kazna za neprimjereno ponašanje navijača.

"Igranje pred praznim tribinama je nešto najgore što igrač može osjetiti. To nije dobro ni za nas, ni za naše suparnike, ni za navijače, ni za koga. Puno me prijatelja iz Barcelone pitalo za ulaznice, željeli su doći na utakmicu, ali ne mogu. I onda im nekako morate objasniti da ovo nije prvi put da naša reprezentacija igra pred praznim tribinama", tužno je objasnio Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Najjači adut im je kolektiv'

Hrvatska je u studenom 2013. izbacila Island u dodatnim kvalifikacijama za SP u Brazilu, a Rakitić vjeruje da su Vatreni danas bolji nego tada.

Galerija

"Vjerujem da je tako, puno se toga dogodilo u tri godine, svi smo napravili veliki iskorak. Zreli smo, puno nas je u najboljim godinama i u pravom ritmu. Sada to trebamo pokazati protiv jakog suparnika", dodao je Rakitić i za kraj se još malo osvrnuo na Islanđane.

"Organizirana su reprezentacija, imaju dva-tri igrača koji igraju u jakim ligama, ali najjači adut im je što su odličan kolektiv. Stoje pametno iza lopte, teško ih je napadati. No, nadam se da će oni više trčati za nama, nego mi za njima", zaključio je 28-godišnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo