Rakitic poslao poruku cijelom Zagrebu, cijeloj Hrvatskoj

7.9.2014.
15:07
VOYO logo

"Prva je utakmica uvijek posebna, svi pocinju s nulom i uvijek ima dosta promjena u momcadima. Na nama je da se nametnemo, da budemo dominantni. Postujemo Maltu, ali uvjeren sam da smo kvalitetniji i zelimo dokazati da smo bolji iz utakmice u utakmicu. Uvijek je ljepse igrati pred punim tribinama i nadam se da ce doci velik broj navijaca. Pozivam ih sve, mi cemo se boriti za hrvatski dres", rekao je Rakitic, a prenosi internetski portal HNS-a.

Rakitic je preskocio pripremni okrsaj s Cipranima zbog boli u kvadricepsu, ali bit ce spreman za dvoboj s Maltom. Govoreci o novim igracima u reprezentaciji, Rakitic je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dode trenutak kada je smjena generacija nuzna. Moramo biti sretni sto imamo toliko mladih, poletnih igraca koji su se vec dokazivali u brojnim utakmicama. Idemo dobrim putem, dobro radimo, i izbornik ima prave ideje. Moramo tako nastaviti", dodao je.

U reprezentaciji igra na poziciji zadnjeg veznog, a u javnosti se o tome vode brojne rasprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome ce odluciti izbornik, ja sam spreman zamijeniti i vratara ako treba. Ja sam tu jer volim Hrvatsku, jer volim igrati za reprezentaciju, gdje god je potrebno", istaknuo je nogometas Barcelone, u kojoj igra i 18-godisnji Alen Halilovic.

"Nije iznenadenje sto ga je Barca prijavila za Ligu prvaka. Halilovic je odradio pripreme s prvom momcadi, jako ga vole i cijene u Barceloni i samo je pitanje vremena kada ce se vratiti u prvu momcad", istice Rakitic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sto je Stipe Pletikosa bio 15 godina prvi vratar reprezentacije, tu je ulogu nakon SP u Brazilu preuzeo golman Monaca Danijel Subasic.

"Lijepo je biti prvi vratar reprezentacije nakon dugog cekanja. Izbornik Kovac mi je rekao da sam sada broj jedan, ali svi znamo da u Hrvatskoj ima dobrih vratara. No, vratara ne cine jedna ili dvije utakmice, nego kontinuitet dobrih igara. Kalinic je bio izvrstan i steta je sto Hajduk nije ostao u Europi. Isto tako je dobar i Vargic u Rijeci, a ima i drugih", rekao je Subasic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Favoriti smo protiv Malte, vjerujem da necu imati mnogo posla. Vazno je krenuti pobjedom u kvalifikacije. Tu su nova lica, velik broj mladih igraca, ali dobro je to izgledalo protiv Cipra. Imao sam malo nonsalantnih poteza i krivih ispucavanja, ali sve je to skola za buducnost", zakljucio je Subasic.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo