RAKETA - RUŽNO PAČE! Hrvat postao žrtva eksperimentiranja: / 'Koliko će još strpljenja imati Rakitić?'

Image
Foto: AFP, Patrick Smith

'Koliko će strpljenja imati Ivan Rakitić za Enriqueove rotacije', pita se novinar madridske Marce Luis Rojo u svom tekstu o spomenutom hrvatskom reprezentativcu i njegovoj smanjenoj minutaži.

12.12.2016.
13:20
AFP, Patrick Smith
VOYO logo

Ivan Rakitić u posljednje vrijeme igra manje u Barceloni, nego što smo to naviknuli. Ne, nije Enrique nezadovoljan njim, nego je primoren eksperimentirati. Naime, u odsutnosti Andresa Inieste vezni red Barcelone se dosta mučio s prijenosom lopte i kreiranjem napada "katalonskog giganta", pa je trener Luis Enrique nastavio sa svojim zamislima i traženjem idealne formule u veznom redu. Enrique je priliku davao Andreu Gomesu i Denisu Suarezu, Rakitić je pao u drugi plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RAKITIĆ: ‘Modrić i Ramos zadali su nam težak udarac, bolno je primiti takav gol’

Momčad je slavila u tek četiri od zadnjih devet utakmica u svim natjecanjima

Barcelona je u zadnje dvije utakmice koje je igrala slavila dvije uvjerljive pobjede, protiv Borussije Mönchengladbach sa 4:0 u Ligi prvaka i u subotu protiv Osasune sa 3:0, ali ukupno gledano momčad je slavila u tek četiri od zadnjih devet utakmica u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmicu na Estadio El Sadaru Enrique je završio s trojicom veznih igrača. Iako to nije objasnio poslije na presici, jasno je da je Španjolac nastavio sa testiranjima rješenja u veznom redu. Kako bi Messi igrao bolje, kako bi momčad više pritiskivala protivnika i bila opasnija u napadu. Sada kad se Iniesta vratio u sastav čini se da je Barcelona odustala od vertikalnijeg stila igre koji ju je karakterizirao", piše novinar Marce Luis Rojo i osvrće se na Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Do nedavno, Rakitić je bio neizostavni član prve momčadi'

"Do nedavno, Rakitić je bio neizostavni član prve momčadi. Međutim, u prethodnim susretima, minutaža Hrvata se smanjila i on je pao u drugi plan u Enriqueovim planovima. Nije odigrao čitav susret u El Clasicu protiv Reala, protiv Borussije Rakitić je propustio protiv kartona, u Pamploni nije zaigrao što je bilo pravo iznenađenje. André Gomes zaigrao je prije njega, a Denis, Rafinha i Arda skupili su više minuta od njega u prethodnim susretima", stoji u tekstu Marce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United pokazao je zanimanje za Rakitića, a čak i Kataloncima naklonjeni sportski dnevni list Sport piše da bi Rakitić mogao biti zasićen situacijom i ulogom "čovjeka iz sjene", odnosno igrača s klupe i popričati s Enriqueom o svojem statusu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo