Kod susjeda još gore nego u Hrvatskoj: 'Jeste li gledali Meksiko i Nizozemsku?'

Baš kao i Hrvatsku, i Italiju potresaju nogometna previranja nakon preranog ispadanja sa Svjetskog prvenstva.

30.6.2014.
13:29
VOYO logo

Kod Talijana je razočaranje zbog ispadanja i puno veće nego u Hrvatskoj, jer radi se o nogometnoj velesili, četverostrukom prvaku svijeta. Dio 'prljavog veša' otkrio Raiola kao gost intervjua za Rai Sport, u kojem je bio brutalno iskren kada je njegov klijent u pitanju.

"Osvajanje Svjetskog prvenstva 2006. godine samo je sakrilo prave probleme talijanskog nogometa. Ista se stvar događa i danas, ali samo što je ovoga puta Balotelli meta. On je glavni krivac za sve, samo se o njemu govori i time se prikrivaju pravi problemi", rekao je Raiola, pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako me iritira što se sva krivnja svaljuje na leđa 23-godišnjaka. Mislim da se to ne bi dogodilo nigdje drugdje u svijetu. Ja sam osobno pogriješio kada sam iz Engleske vratio Marija u Italiju (Milan)", priznaje talijanski menadžer, koji je također negirao rascjep u reprezentaciji.

https://vine.co/v/MtJJ9FKlmWV/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema raskola. Momčad koja je igrala u Brazilu nije bila ni blizu potrebne fizičke spreme za veliki rezultat. Jeste li gledali Nizozemce danas protiv Meksika? Borili su se do zadnjeg trenutka u uvjetima koji nikako nisu nogometni i na kraju su uspjeli proći dalje. Italija nije bila toliko ujedinjena, a ni gladna pobjede. Razgovarao sam s nekolicinom igrača tijekom Svjetskog prvenstva i nijedan od njih mi nije spominjao podjelu u svlačionici. Buffon (Gianluigi) i De Rossi (Daniele) nisu kritizirali Marija kao što su to mediji prenijeli, ali ostatak države je svalio krivnju na njega", rekao je Raiola, koji je potom pozvao na promjene u Talijanskom savezu.

"FIGC (Talijanski nogometni savez) treba promjene! Trebaju se maknuti oni koji se nisu usudili braniti svoje igrače, koji se bore za reprezentaciju još od 2006. godine kada je započeo "projekt"! Trebali bi se ugledati na Španjolsku, Nizozemsku ili Urugvaj, koji je u potpunosti stao iza Luisa Suareza. Kada je izbornik u pitanju, volio bih nekoga tko će imati jasne ideje i stajati čvrsto iza njih. Cesare Prandelli to nije imao", zaključio je talijanski menadžer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju talijanske La Repubblice, debakl talijanske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu "koštat" će savez oko 56 milijuna eura.

Italija je na tekućem Svjetskom prvenstvu u Brazilu svoj nastup završila već u skupini, nakon što je upisala poraze protiv Kostarike i Urugvaja, te pobjedu protiv Engleske. Generalna slika reprezentacije je okaljana, a to će nacionalni savez koštati i sponzora, tvrdi spomenuti izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, talijanske novine tvrde da je već nekoliko sponzora spremno otkazati ugovor s reprezentacijom, jer ne žele da ih se povezuje s tako "lošim brandom". La Repubblica tvrdi da je savez već krenuo u potragu za novim sponzorima, s kojima bi krenuo u nove kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016. godine.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo