SVJETSKO PRVENSTVNO 2018.

PUT RUSIJE ĆE 23 REPREZENTACIJE: Evo tko je osigurao svoje mjesto, a tko još ima priliku

Plasman na SP 2018. u Rusiji koje će se igrati od 14. lipnja do 15. srpnja osigurale su 23 od ukupno 32 reprezentacije.

ŠOKANTAN RASPLET KVALIFIKACIJA: Panama prošla fantomskim golom, Amerikanci prvi put nakon 1986. bez SP-a

MESSI HAT-TRICKOM UBACIO ARGENTINU NA ZADNJI VLAK ZA RUSIJU: Svjetsko prvenstvo ipak neće biti ‘šuplje’

Rusija je kao zemlja domaćin osigurala nastup bez kvalifikacija, dok su ostale reprezentacije morale proći kvalifikacije. Iz zone Afrika put u Rusiju su osigurali Nigerija i Egipat, iz Južne Amerike  Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija, iz Azije  Iran, Japan, Južna Koreja i Saudijska Arabija, iz zone CONCACAF (Sjeverna i centralna Amerika, Karibi) Meksiko, Kostarika i Panama te iz Europe  Njemačka, Engleska, Belgija, Španjolska, Poljska, Island, Srbija, Francuska i Portugal.

Zadnjih devet reprezentacija bit će odlučeno kroz dodatne kvalifikacije u studenom. Iz Europe će nakon dodatnih kvalifikacija biti odlučene još četiri reprezentacije, a ždrijeb parova održat će se 17. studenog. Dodatne kvalifikacije u Europi su odigurale HRVATSKA,  Švicarska, Italija, Danska, Švedska, Sjeverna Irska, Grčka i Irska.  Prve utakmice doigravanja igrat će se od 9. do 11. studenog, a uzvrati od 12. do 14. studenog.

PORTUGAL OSIGURAO KARTU ZA RUSIJU: Hrvatska doznala s kim može igrati u play-offu

Dodatne kvalifikacije igraju još Peru i Novi Zeland te Australija i Honduras. Prve utakmice su na rasporedu od 6. do 14. studenog, a pobjednici idu na SP u Rusiju.

Zadnje tri reprezentacije iz zone Afrika bit će odlučene nakon zadnjeg kola kvalifikacija koje se igra 10. i 11. studenog.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr