Pukla bruka: Najbogatiji Rus im posudio lovu za plaću Capellu

Fabio Capello je konačno dobio svoju plaću. Ruski nogometni savez nakon SP-a u Brazilu više nije mogao plaćati talijanskog stručnjaka koji vodi njihovu reprezentaciju.

8.2.2015.
14:51
VOYO logo

Tako je Capello uzalud mjesecima čekao i vjerojatno se tužan vraćao s bankomata, da bi konačno poguranac savezu dao najbogatiji Rus - Ališer Usmanov.

Oligarh 'težak' 14 milijardi dolara, na molbu ruskog ministra sporta Vitalija Mutka posudio je nogometnog savezu pet milijuna dolara za plaću talijanskom stručnjaku. Lova je, navodno, uplaćena u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je trenutačna situacija u savezu nepodnošljiva. Sramota je da čovjek koji radi u Rusiji ne dobije plaću", kazao je Usmanov koji je i ranije znao dati 'poguranac' nogometnom savezu.

Rusija je domaćin SP-a 2018. godine, a zbog financijske krize i uzrokovane padom cijene nafte i sankcija, proračun za SP je smanjen za 10 posto. Imaju velika očekivanja od Capella, s kojim je potpisan ugovor do završetka SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad ne briljira, Rusija je kao i Hrvatska, na SP-u u Brazilu završila nastup već u grupnoj fazi, a u kvalifikacijama za EURO 2016. su očajni. U skupini su tek treći, iza Austrije i Švedske, a Capello ima samo jednu pobjedu u posljednjih osam utakmica. Premalo za trenera koji ima godišnju plaću od devet milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo