TEKTONSKE PROMJENE / PSG doveo ključnog čovjeka za Ligu prvaka: Potpuni raspad, odlazi deset igrača, trener, a riješili bi se i velike zvijezde

Image
Foto: Profimedia

Ovog ljeta mogli bi svjedočiti potpunom remontu PSG-a

31.5.2022.
15:43
Profimedia
VOYO logo

Iza PSG-a je još jedna neuspješna sezona u Europi. Iako su osvojili naslov prvaka u Ligue 1, poznato je da Šeici žele uhati trofej u svojim vitrinama. Stoga će se u prijestolnici Francuske dogoditi velike promjene, a sve je krenulo velikom pobjedom na tržištu igrača.

Image
NOVI IZAZOVI /

Kapetan Rijeke se priključuje Vatrenom i osvajačima Europa lige: 'Ponosan sam na ono što sam napravio u Rijeci'

Image
NOVI IZAZOVI /

Kapetan Rijeke se priključuje Vatrenom i osvajačima Europa lige: 'Ponosan sam na ono što sam napravio u Rijeci'

Već se mjesecima pričalo o odlasku Kyliana Mbappéa u Real Madrid i većina nogometnog svijeta mislila je kako će ponajbolji igrač svijeta preseliti u Kraljevski klub. Ipak, PSG ga je uspio uvjeriti da ostane, čime su pokazali kako i dalje ciljaju na najviše - Ligu prvaka. No, došlo je i do smjene na poziciji sportskog direktora, što mnogi smatraju potezom koji će promijeniti pariški klub. Klub je napustio Leonardo koji je obnašao funkciju sportskog direktora od 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Njegovu poziciju preuzeo je Luis Campos, dugogodišnji sportski direktor Lillea, s kojim je prošle sezone senzacionalno osvojio titulu prvaka Francuske. No, Le Parisien piše kako je to samo početak promjena na Parku Prinčeva. Ističu kako je prvi potez novog sportskog direktora čišćenje svlačionice.

Odlazi pola momčadi

Ugledni francuski list piše kako će klub napustiti čak deset igrača. Angelu Di Mariji je istekao ugovor te odlazi iz Pariza, a Le Parisien piše kako su se na listi za odstrjel našli: Sergio Rico, Thilo Kehrer, Abdou Diallo, Layvin Kurzawa, Leandro Paredes, Danilo, Ander Herrera, Julian Draxler, Mauro Icardi i Idrissa Gueye.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, već se neko vrijeme piše kako su se Šeici spremni odreći i Neymara te će poslušati ponude za brazilsku zvijezdu. Nije im prioritet riješiti se Neymara, ali ako dođe zadovoljavajuća ponuda spremni su ga pustiti. Naravno, svjesni su da ne postoji puno klubova koji si mogu priuštiti njegove zahtjeve i plaću, a i mnogi su shvatili da dolazak Brazilca u svlačionicu kluba ne znači nužno dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

A nakon čišćenja svlačionice, Campos će se okrenuti novim rješenjima na klupi PSG-a. Mauricio Pochettino je očito odradio svoje te je sve jasnije kako mu vodstvo kluba više ne vjeruje, a upravo bi Campos trebao pronaći njegovu zamjenu. Kao prvo ime spominjao se Zinedine Zidane, ali je legendarni Francuz navodno odbio Parižane te čeka kraj Svjetskog prvenstva kako bi preuzeo reprezentaciju Francuske.

Kao novi treneri spominjali su se i Antonio Conte, bivši igrač PSG-a Thiago Motta i Joachim Low. Conte je pak odlučio ostati u Tottenhamu te je već krenuo sa slaganjem momčadi za novu sezonu, tako da je izglednije da će Pochettina zamijeniti Motta ili Low. Naravno, možda nas Campos sve iznenadi i izvuče novog asa iz rukava koji bi uspio dovesti u red parišku svlačionicu, koju nije nimalo lako voditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo