'Prvi put u povijesti! Dinamo napravio suludi presedan!'

28.9.2012.
12:26
VOYO logo

U novom priopćenju udruženih navijača Dinama koji se legalnim putem bore za bolju budućnost kluba, razotkriven je 'suludi presedan' uoči derbija s Hajdukom ove subote. O čemu se točno radi, pročitajte u novom priopćenju Inicijative. Prenosimo najzanimljivije dijelove.

"U tjednu u kojem se hrvatsku javnost zabavljalo igrokazom o Vidinom otvorenom pivu i instaliranjem Sammira u hrvatsku reprezentaciju, organizator subotnje utakmice GNK Dinamo napravio je suludi presedan i odlučio ulaznice za istočnu tribinu na dan same utakmice prodavati isključivo u Jakićevoj ulici, koja se nalazi s južne strane istočne tribine, prema Borongaju. Prvi put u povijesti našeg kluba, navijači Dinama neće moći svoju ulaznicu za istočnu tribinu kupiti na Maksimirskoj ulici. Za one neupućene, na južnoj tribini stadiona nalaze se gostujući, a u ovom slučaju Hajdukovi navijači, pa će tako navijači Dinama svoju ulaznicu kupovati na samo stotinjak metara udaljenosti od ulaza za gostujuće navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj nevjerojatan potez nelegitimne uprave kluba može upućivati na dvije okolnosti: na sada već tradicionalno loš, zlonamjeran i glup organizacijski te marketinški potez kluba ili na namjeru potenciranja nereda kojima bi se fokus hrvatske javnosti i medija maknuo s najavljenog uvođenja sportske inspekcije i s ljudi odgovornih za trenutno stanje u hrvatskom nogometu (Mamić, Vrbanović, Štimac, Šuker). Fokus bi se tako, po tko zna koji put, planirano preusmjerio na huligane.

Također, gledatelje se dovodi u neravnopravan položaj time da se samo od domaćih navijača traže osobni podaci pri kupnji karata, dok Hajdukovi navijači karte mogu kupiti bez ikakvog problema. Navodna klupska "briga o sigurnosti" je zapravo bacanje prašine u oči i klupski izgovor za ušutkavanje oporbe na stadionu te dokaz daljnje sprege nelegitimne uprave GNK i dijela državnog represivnog aparata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo da je prema čl. 5. st. 1. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, organizator športskog natjecanja dužan procijeniti mogućnosti izbijanja nereda i nasilja na športskom natjecanju te poduzeti mjere radi njihovog sprječavanja i suzbijanja. Također, prema st. 3. istog članka, organizator športskog natjecanja dužan je postupati po nalogu policije glede poduzimanja mjera sigurnosti u postupku pripreme, organiziranja i održavanja športskog natjecanja. Zbog svega navedenog, pozivamo policiju da naloži organizatoru utakmice da upotrijebi zdrav razum i prodaju ulaznica za subotnju utakmicu organizira na uobičajenim prodajnim mjestima.

Navijače oba kluba, našeg Dinama, ali i Hajduka pozivamo na dostojanstvo, ponos i razum. Prijatelji, ne nasjedajte na unaprijed smišljene provokacije! Ne nasjedajte na smišljeno dizanje tenzija između navijača naša dva najveća kluba. Ne dozvolite da od nas rade pijune u svojoj igri nelegalnosti i isisavanja novca iz hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne dozvolite da Sammira gurnu kao štit ispred sebe, što god mislili o njemu ipak je samo čovjek kojem je nogomet posao, a u ovom slučaju ne služi ničem drugom nego skretanju pažnje s njihovog lopovluka. U strahu od zajedničke poruke s tribina svih hrvatskih stadiona služe se najpodlijim smicalicama i podmetanjima, a iz iskustva znamo da im niti izazivanje nereda nije strano, ne bi li ispod radara mogli nastaviti sa silovanjem hrvatskog nogometa", zaključuje se u priopćenju uz još jedan poziv institucijama za 'raščišćavanje nelegalnosti, nepotizma i kriminala u našem nogometu'.

GNK Dinamo ovim se putem ispričava svim navijačima zbog djelomično točne informacije koja se pojavila na službenoj web stranici kluba, a koja je vezana uz prodaju ulaznica za utakmicu 10. kola MAXtv Prve lige Dinamo - Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuta informacija da navijači mogu kupiti ulaznice za tribinu istok samo na blagajni u Jakićevoj ulici ispravljena je prvom prilikom. Kao za svaku utakmicu Dinama na Maksimiru do sada, navijači ulaznice za tribinu istok mogu kupiti na blagajni Jakićeva te na blagajni na Maksimirskoj ulici.

Ovim se putem ispričavamo na pogrešnoj informaciji te jamčimo kako se ista greška više neće ponoviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo