PODJELA BODOVA / Prvi bod legendarnog Žutog u HNL-u: Rudeš i Istra remizirali u Puli

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

U prvoj nedjeljnoj utakmici 6. kola Hrvatske nogometne lige momčad zagrebačkog Rudeša je odigrala 0-0 na gostovanju kod Istre 1961 i tako osvojila prvi bod u povratničkoj sezoni među najboljim hrvatskim klubovima.

27.8.2023.
20:54
Sasa Miljevic/PIXSELL
VOYO logo

Momčad Roberta Prosinečkog bolje je započela dvoboj na Drosini. U prvih pola sata Puljani nisu stvorili nijednu situaciju koja bi ostavila bilo kakav dojam opasnosti za gostujućeg vratara Karla Kralja. S druge strane domaći vratar Lovro Majkić imao je pune ruke posla. Latkovićev udarac u 13. minuti je bio snažan, ali Majkiću nije zadao veće probleme, jer je lopta išla ravno u njega.

Image
SLUŽBENO /

Hajduk prodao napadača u susjedstvo: 'Bila mi je čast i ponos braniti boje kluba'

Image
SLUŽBENO /

Hajduk prodao napadača u susjedstvo: 'Bila mi je čast i ponos braniti boje kluba'

U 16. minuti je Ivan Tomečak pokušao iz kaznenog prostora, ali je njegov udarac bio slabašan. Potom je došao red na Andreja Lazarova. U 22. minuti je pucao nakon kombinacije s Ivorom Ljubanovićem, ali Majkić se ponovno ispriječio. Dvije minute poslije još snažniji i opasniji udarac Lazarova Majkić je uspio skrenuti u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon stanke za osvježenje "probudili" su se domaći nogometaši, a u prvu priliku je došao, tko drugi nego Ante Erceg, ali je njegov udarac u 32. minuti iskosa s desne strane Kralj uspio obraniti. U 38. minuti je Advan Kadušić preciznim ubačajem pronašao Mateja Vuka, no njegov udarac glavom s 12 metara nije bio dovoljno snažan.

Kralj skinuo priliku Ercegu

Kralj je morao intervenirati i na samom kraju poluvremena, kad je svoj udarac okušao Mladen Devetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva polovica drugog poluvremena donijela je "uspavanku", bez većih uzbuđenja pred vratima jedne i druge momčadi, da bi se opet igra "rasplamsala" u zadnjih 20 minuta. U 72. minuti Matheus je pripremio udarac za Čuića, ali je to više bilo dodavanje prema Kralju. No, u 75. minuti se gostujući vratar morao istaknuti, kad je u situaciji "1 na 1" protiv Ercega izašao kao pobjednik.

U 83. minuti je Matheus poslao snažan udarac iz dobre situacije, ali je Kralj još jednom obranio svoju mrežu. Rudeš se, uglavnom, u drugom poluvremenu branio, čuvao taj nasušno potreban bod i čekao priliku iz prekida ili kontranapada te na kraju uspio u svojoj misiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš je s jednim bodom i dalje ostao na začelju ljestvice, a Istra 1961 je ponovno osma, za bod bolja od devetoplasirane Lokomtive.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo