PRVACI NA PREKRETNICI: / 'Moramo Rijeku podići na višu razinu, bit će promjena u vlasničkoj strukturi'

Image

Ni na kraj pameti nije bilo predsjedniku Rijeke Damiru Miškoviću prihvatiti ponuđenu ostavku trenera Matjaža Keka.

25.10.2017.
9:01
VOYO logo

Istu je večer predsjednik kluba razgovarao s trenerom u uvjerio ga da mora ostati u Rijeci kojoj je prije samo nekoliko mjeseci donio povijesni naslov prvaka, a začinio ga je i osvajanjem Hrvatskog kupa. Iako početak nove sezone nije dobar, Riječani imaju već četiri poraza i šest bodova zaostatka za Dinamom, o promjeni na klupi nema govora.

Image
MIŠKOVIĆ EKSPRESNO UGASIO POŽAR I SMIRIO NAVIJAČE: /

'Sve je izgladio s Kekom, Slovenac ostaje na klupi'

Image
MIŠKOVIĆ EKSPRESNO UGASIO POŽAR I SMIRIO NAVIJAČE: /

'Sve je izgladio s Kekom, Slovenac ostaje na klupi'

'Imamo velike planove'

"U slavlju, kada smo osvojili prvenstvo i Rabuzinovo sunce, svi su bili zaslužni, svatko je ugradio svoju ciglu u povijesni uspjeh, a sada nakon dva poraza trebali bismo staviti omču oko trenerova vrata. Ljudi, budimo ozbiljni. Matjaž Kek doveo je Rijeku do snova. Zahvalni smo mu, ima novi ugovor do 2020. godine, imamo svi skupa velike planove. Rijeka je klub koji se u Europi izgovora s poštovanjem. I Keku moramo na tome zahvaliti. Imamo vrhunskog stručnjaka za kojega se svi otimaju, imamo igrače", istaknuo je Mišković u razgovoru za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je predsjednik kluba i promjene u vlasničkoj strukturi kluba. Zaklada Social sport trenutno ima 70 posto vlasništva, a ostalo pripada Gradu Rijeci.

'Suđenje je loše'

"Promjene su neminovne. Politika Social sporta, odnosno filozofija zaklade je pomaganje posrnulim klubovima s posebnim naglaskom na mlade i socijalu. Pomalo papagajski ponavljam da već više od dvije godine Social sport ne financira Rijekino loptanje. Bit će promjena u vlasničkoj strukturi, ali javnost će o njima biti obaviještena na vrijeme. Brine me nešto drugo, atmosfera oko kluba nije kao što je bila do sada. Možda smo se svi pomalo ispuhali. Navijači i cijeli grad. Možda moramo cijeli klub podignuti na veću razinu", dodao je Mišković kojeg brine i razina suđenja u hrvatskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanima me što će kazati Ante Kulušić, šef sudaca i povjerenik za kontrolore. Znam objašnjenja o intenzitetu dodira i sva ta filozofiranja, ali činjenica je samo jedna, nažalost, suđenje je loše! Ili ne znaju suditi ili je kombinacija jednog i drugog... Onog drugog neću izgovoriti. U nedjelju je Matoc dijelio jednima i drugima žute kartone kao da smo u školi za balet", zaključio je Mišković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo