KONFERENCIJSKA LIGA / Provjerite tko prijeti Rijeci i Osijeku u kvalifikacijama: Slavonci opet nisu imali sreće sa ždrijebom

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Rijeka i Osijek će sutra doznati svoje protivnike kao i Dinamo. Hajduk se, kao pobjednik Kupa, uključuje u kvalifikacije Konferencijske lige tek u srpnju

14.6.2022.
22:44
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Europska nogometna federacija (UEFA) obavila je ždrijeb skupina, nakon čega su Rijeka i Osijek doznali potencijalne protivnike pretkolu Konferencijske lige.

Obje naše momčadi koje se natječu u ovoj fazi natjecanja su nositelji no to ne znači da će imati lagan ždrijeb. Upravo to je dokazao primjer podgrupe u kojoj se našao Osijek. Naime, momčad Nenada Bjelice opet nije imala sreće te je po mnogima dobila najteže moguću grupu u ovoj fazi natjecanja smjestivši se među nositelje grupe 4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potencijalni protivnici trećeplasirane momčadi protekle sezone HNL-a su norveški Lillestrom, rumunjski Sepsi, Kyzylzhar Petropavlovsk iz Kazahstana te bolji iz susreta Lechije Gdanjsk i makedonske Akademije Pandev te latvijske Liepaje i kosovskog Gjilanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo bolji iz posljednjeg para bi bio najsretniji ždrijeb za Slavonce. Norvežane bi svakako trebalo izbjeći, a ne bi bilo loše izbjeći još predstavnika Rumunjske te Lechiju iz Poljske koja je veliki favorit protiv Akademije Pandev. Na prvu ni Kazahstanci ne izgledaju kao loš ždrijeb no daleko putovanje na europski istok i malo informacija o momčadima iz tog dijela svijeta često budu problematični za favorite.

Rijeka ipak bolje prošla

Nije ni Rijeka izvukla pretjerano laganu grupu no ipak njihovi potencijalni protivnici izgledaju manje opasni od Osijekovih.
Neveri s Kvarnera prijete Djurgardens iz Švedske, Levski Sofia, Puškaš Akademia, luksemburški Racing te bolji iz duela malteške Floriane i moldavskog Petrocuba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju Rijeke svakako najopasniji protivnik je švedski predstavnik, a nezgodni su i Puškaš Akademia te Levski iz Sofije. Relativno lako prolazni bi trebali biti preostali protivnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka i Osijek će sutra doznati svoje protivnike kao i Dinamo. Hajduk se, kao pobjednik Kupa, uključuje u kvalifikacije Konferencijske lige tek u srpnju.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo