NE PADA MU NA PAMET / Proveo u komi 26 dana, ali ne želi slušati liječnike i odustati od nogometa: 'Radije bih umro!'

Image
Foto: Profimedia

'Jedna arterija mi je bila nešto deblja ili veća od nekoga tko nije toliko vježbao. Smatram se stoga vrlo sretnim što sam živ, jer sam bio u teškom stanju'

30.1.2024.
15:53
Profimedia
VOYO logo

Golman PSG-a Sergio Rico doživio je tešku nesreću na jahanju u svibnju 2023. godine u kojoj je završio s teškim ozljedama glave. Nedavno je ispričao kako je bio jako blizu smrti te kako je reagirao kada su mu liječnici 'oštro' savjetovali da prekine karijeru. Potvrdio je 30-godišnji Španjolac da mu takvo što 'ne pada na pamet'.

Image
ČUDESNA PRIČA /

Od smrti ga dijelilo pola centimetra, izgubio je 20 kilograma, ali se ne predaje: 'Jedva se čekam vratiti'

Image
ČUDESNA PRIČA /

Od smrti ga dijelilo pola centimetra, izgubio je 20 kilograma, ali se ne predaje: 'Jedva se čekam vratiti'

"Zapravo je pravo čudo da sam sada u ovom stanju. Idem korak po korak i napredujem svakim danom prema potpunom oporavku. Kada su mi liječnici rekli da najvjerojatnije više neću moći braniti, htio sam skočiti iz kreveta. Pa ja bih radije umro nego odustao od nogometa", rekao je Rico u intervjuu za Canal+ te pojasnio kakve je točno probleme imao nakon nesreće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna arterija mi je bila nešto deblja ili veća od nekoga tko nije toliko vježbao. Smatram se stoga vrlo sretnim što sam živ, jer sam bio u teškom stanju i liječnici su se borili da mi spase život. Bili su zaista iznenađeni kad su otkrili da se na kraju osjećam tako dobro. To ne znači da mi nisu postavljene određene granice. Savjetovano mi je da ne radim aktivnosti koje podižu otkucaje srca iznad 130 otkucaja u minuti", rekao je Rico pa još jednom istaknuo kako mu je jedan od liječnika potvrdio da bi najvjerojatnije bio mrtav da nije vrhunski aktivni sportaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nesreće Rico je pretrpio moždani udar i slomio vratne kralješke, no zahvaljujući brzom transportu u bolnicu te brzom reakcijom liječnika bio je u komi 26 dana, izgubio više od 20 kg te blizu 30 posto mišićne mase, ali na kraju ipak preživio.

POGLEDAJTE VIDEO: Liječnik umiruje navijače: 'Vjerujemo da će Perišić do Eura biti OK'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo