PROKLETSTVU AARONA RAMSEYJA NEMA KRAJA: / 'Zloglasni' Velšanin je zabio, a posljedice su najgore do sada

Image
Foto: Profimedia, Alberto Gandolfo / Alamy / Alamy

Postigao je gol za 2:0 protiv Intera, a ovaj put posljedice su bile možda i gore nego ikad

10.3.2020.
13:12
Profimedia, Alberto Gandolfo / Alamy / Alamy
VOYO logo

O prokletstvu velškog reprezentativca iz redova Juventusa, a nekada Arsenala, Aarona Ramseyja, valjda sve znate. Priča je takva da kada god on zabije gol netko slavan napusti ovaj svijet. Dakako, riječ je o crnohumornoj šali, ali uvriježila se i postala s godinama svjetski hit. Siroti Ramsey je tako zabijao kada su umrli Steve Jobs, Whitney Huston, Robin Williams, Paul Walker, David Bowie, Alan Rickman, Nancy Regan, Roger Moore... I da ne nabrajamo, popis je zaista dugačak.

Svojevremeno je već pomalo paranoični Ramsey kazao kako u strahu gleda nakon gola je li tko preminuo. "Nekoliko ljudi mi je reklo za te priče, srećom nisam puno zabijao. Posljednje vrijeme i sam sam primijetio da se to događa. Ali eto, hvala Bogu, zabio sam ih nekoliko i nitko nije umro", rekao je Ramsey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, "zloglasni" Velšanin ponovo je zabio u prošlom kolu Serie A za svoj Juventus. Postigao je gol za 2:0 protiv Intera, a ovaj put posljedice su bile možda i gore nego ikad. Naime, niti 24 sata kasnije Talijanski nogometni savez odlučio je ugasiti ili u Ramseyjevu slučaju "ubiti" cijeli nogomet na Apeninima zbog straha od širenja koronavirusa. Moramo se malo našaliti i reći kako je Ramsey ovaj put ubio nogomet u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija je ozbiljna

Šalu na stranu sada, situacija u Italiji je zaista ozbiljna i odluka je u potpunosti racionalna. Podsjećamo, nakon što je talijanski premijer Giuseppe Conte cijelu zemlju proglasio "zaštićenom zonom", u Italiji su prekinuta i sva sportska natjecanja najmanje do 3. travnja. "Više nema vremena za gubljenje. Podaci nam govore da bilježimo veliki rast slučajeva zaraze, hospitaliziranih na intenzivnoj njezi i nažalost umrlih. Moramo promijeniti navike i to sada", upozorio je talijanski premijer.

U posljednjih 24 sata zabilježeno je još 97 smrtnih slučajeva, a ukupan broj žrtava sada iznosi 463, dok je još 733 osoba na intenzivnoj njezi. Uključujući one koji su se oporavili, ukupni pozitivni testovi na koronavirus u Italiji dosegli su 9.172. osobe. "Uveli smo i strože mjere za sportske događaje. Serie A i svi sportski turniri općenito su suspendirani. To moraju prihvatiti svi navijači. Nema razloga da se ta natjecanja nastave," poručio je Conte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je bilo predviđeno da škole i fakulteti ostanu zatvoreni do 15. ožujka, što je sada produženo do 3. travnja. Ostaje za vidjeti kako će to utjecati na Ligu prvaka i Europsku ligu u kojima se natječu četiri talijanska kluba. Napoli i Atalanta nalaze se u Ligi prvaka, dok Roma i Inter nastupaju u Europskoj ligi.

Još je prošlog tjedna objavljeno kako će u utorak Valencia i Atalanta svoj uzvratni dvoboj osmine finala Lige pvaka igrati na praznom stadionu, a bez gledatelja će se igrati i prve utakmice osmine finala Europske lige Inter - Getafe, te Sevilla - Roma. Uzvratni susret osmine finala Lige prvaka između Barcelone i Napolija je 18. ožujka na Camp Nou, no za sada nema informacija hoće lio se i taj susret igrati pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo