PROŠLO JE TOČNO 20 GODINA OTKAKO NAS JE THURAM RASPLAKAO: /

Modrić i društvo izborili su novu priliku

Image
Foto: AFP

Već je 20 godina prošlo od najbolnijeg poraza Hrvatske u povijesti

8.7.2018.
12:25
AFP
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u Francuskoj 1998. je prvi put nastupila na Svjetskom prvenstvu i pod vodstvom Ćire Blaževića odmah šokirala svijet. Vatreni su mjesec dana u trans bacali cijelu naciju, da bi se iz Francuske vratili s brončanom medaljom kojoj se nisu nadali niti oni čiji optimizam inače graniči s ludošću. Također, Davor Šuker je sa šest golova osvojio Zlatnu kopačku, ostavivši iza sebe velikane poput Gabriela Batistute, Christiana Vierija, Ronalda.

A onda je došao LilianThuram...

Posjetimo se kako je Thuram rasplakao Hrvatsku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije šahovskog prvog poluvremena u kojem nije bilo pravih prigoda, u 46. minuti Hrvatska je povela. Asanović je fantastično proigrao Šukera, a ovaj prima loptu i hladnokrvno matira Bartheza za šok na Saint Denisu. Slavlje je potrajalo manje od minutu jer je Boban na rubu šesnaesterca izgubio loptu, a Djorkaeff proigrao Thurama čiju loptu Ladić nije mogao zaustaviti. Slična situacija dogodila se i u 70. minuti, a sukrivac za gol Thurama bio je Jarni. Iako je u 74. Francuska ostala s igračem manje zbog Laurenta Blanca, nažalost je uspjela izdržati do kraja.

Danas, 20 godina nakon te utakmice, Hrvatska je opet u polufinalu protiv Engleske s kojim igra u srijedu za finale Mundijala. U drugom polufinalu susresti će se Belgija i Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo