PROSINEČKI DOČEKAN PLJESKOM: / 'Razumljivo mi je da ste bili skloni Amaru. Nadam se da ovo neće narušiti moj odnos s Ivicom'

Image
Foto: PIXSELL

"BiH može igrati atraktivno, onako kako ja želim, ofenzivno. Moramo imati prepoznatljiv stil", istaknuo je Prosinečki.

6.1.2018.
15:56
PIXSELL
VOYO logo

Novi izbornik bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Robert Prosinečki potpisao je u subotu u Sarajevu ugovor nakon čega je predstavljen novinarima koji su ga dočekali pljeskom. Lijepa je to gesta kad se uzme u obzir da je velik dio tamošnjih medija prilično otvoreno bio protiv njegova imenovanja i davao prednost Amaru Osimu.

'Pričat ću s Ibiševićem i Lulićem'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čast mi je što sam izabran za izbornika BiH. U ova dva dana sam primio puno čestitki. Nadam se da ćemo surađivati lijepo, na obostranu korist. Od dosta igrača sam dobio čestitku, neću navoditi njihova imena. Razumljivo mi je da su mediji bili skloni Amaru Osimu. Ali, ako budemo imali rezultat, onda će mediji sigurno biti naklonjeniji reprezentaciji. Rezultat je taj koji može promijeniti sliku", rekao je Prosinečki pa nastavio:

"Neovisno o tome tko će biti u skupini, BiH ima kvalitetu da se plasira na Euro. BiH može igrati atraktivno, onako kako ja želim, ofenzivno. Ali, moramo paziti i na obranu. Moramo imati prepoznatljiv stil, mislim da to možemo. Moramo pratiti mlade igrače jer je to neminovnost. Pričat ću s Ibiševićem i Lulićem (najavili oproštaj od reprezentacije, op.a .), to mi je zadatak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'BiH je u samom vrhu europskog nogometa'

Otkrio je legendarni Vatreni i zašto se radije odlučio za BiH nego za Sloveniju čiju je ponudu, također, imao.

"Kad su ljudi iz NS BiH došli pričati sa mnom, prihvatio sam tu ideju. BiH je u samom vrhu europskog nogometa i to mi je bio ključni motiv. Zbog toga nisam preuzeo Sloveniju jer smatram da BiH ima veću kvalitetu", prenosi Robijeve riječi sportsport.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na svoj odnos s Ivicom Osimom, Amarovim ocem, nekadašnjim izbornikom reprezentacije Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da to što sam pobijedio Amara neće narušiti moje odnose s Ivicom. Vjerujem da neće. Ja sam s Ivicom u jako dobrim odnosima još iz igračkih dana, kod njega sam debitirao za Jugoslaviju. On je svima nama promijenio pogled na nogomet i unio posebnu filozofiju. To što sam pobijedio Amara su stvari koje se događaju u životu i ovom poslu", rekao je Prosinečki kojeg uskoro u SAD-u očekuju prijateljske utakmice protiv domaće reprezentacije i Meksika.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo