ISTINSKA IKONA / Sjećate li ga se: Ovaj dječak postao je ponajbolji centarfor svoje ere zapamćen po spektakularnim potezima

Image

Zanimljivo je da je u svojoj posljednjoj aktivnoj godini igranja u 37 nastupa zabio čak 21 pogodak. Danas je pomoćni trener u Feyenoordu

21.6.2022.
14:04
VOYO logo

Nizozemski nogomet je dao brojne velike nogometaše, a pogotovo su produktivni u stvaranju nezaustavljivih napadača. Ruud van Nisterlooy, Denis Berkamp, Patrick Kluivert i Marco van Basten samo su neki od njih, a legitiman nasljednik spomenute četvorke je zasigurno bio i dječak sa slike.

Njegovo ime je Robin van Persie i svojim igrama u Arsenalu, a potom i u Manchester Unitedu obilježio je cijelu jednu eru. Nezaustavljivi centarfor je u 280 nastupa za ova dva engleska velikana zabio čak 144 pogotka. Dodamo li tome i 50 golova u 102 utakmice za Nizozemsku jasno je da je riječ o vanserijskom nogometašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen je 1983. godine u Rotterdamu, a nogometom se počeo baviti kao petogodišnjak u Excelsioru. Kao tinejdžer prelazi u Feyenoord, a kao tek punoljetni mladac pronalazi put i do prve momčadi nizozemskog velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz tri sezone u Feyenoordu zapeo je za oko Arsenu Wengeru koji ga 2004. godine dovodi u Arsenal. Sve nakon toga je povijest. Osam sezona u Londonu pa još tri u crvenom dijelu Manchesteru vinuli su ga na nogometni Olimp, a besmrtnost mu je osigurao spektakularan pogodak u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva 2014. godine koji je postigao u razbijanju Španjolaca. Taj mu je gol donio nagradu Puškaš za najljepši gol godine, ali mu je i priskrbio nadimak 'Leteći Holandez'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je 2015. godine njegova engleska karijera došla kraju prešao je u Fenerbahce, a potom se vratio u Feyenoord završiti karijeru. Zanimljivo je da je u svojoj posljednjoj aktivnoj godini igranja u 37 nastupa zabio čak 21 pogodak. Danas je pomoćni trener u Feyenoordu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo