Modri džoker u samo dvije minute srušio Hajduk

U 22. kolu, u najvećem hrvatskm derbiju Dinamo je pobijedio Hajduk s 2:1. Iako su Bijeli vodili sve do 78.

17.3.2012.
10:57
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 15.000 Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) Strijelci: Vukušić (14'), Kstanović (78', 80')

Dinamo (4-2-3-1): Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić - Leko, Badelj - Rukavina, Sammir, Kovačić - Beqiraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk (4-5-1): Blažević - James, Milović, Neretljak, Lima - Andrić, Andrijašević, Gabrić, Ozobić, Anas Sharbini - Vukušić

Nakon što je Hajduk poveo u 14. minuti pogotkom Ante Vukušića, i u nekoliko navrata imao šansu povećati rezultat i riješiti utakmicu, Dinamo je napravio veliki preokret u samo dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je veliku grešku u obrani, u 78. minuti iskoristio Ivan Krstanović poravnavši na 1:1, a samo dvije minute poslije James je skrivio jedanaesterac koji je u novi pogodak i novu pobjedu pretvorio Krstanović.

Kraj utakmice!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se osam minuta sudačke nadoknade!

82' do 86' - Dvije promjene u Hajduku, jedna u Dinamu! U igru gostiju ušli su Kukoč i Lendrić, a izašli Gabrić i Ozobić. U momčadi Dinama novi je igrač Pokrivač koji je zamijenio Rukavinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Gol za Dinamo! Uletio je u kazneni prostor Hajduka Krstanović, James ga je srušio, a Bebek svira jedanaesterac kojeg u vodstvo Modrih pretvara ponovno Krstanović.

78' - Gol za Dinamo! Velika gužva u obrani Hajduka nakon kornera, poslije nekoliko odbijanaca, lopta dolazi do Krstanovića koji sa 7-8 metara gura loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Nova promjena u sastavu Dinama. Izašao je Mateo Kovačić, a u igru je ušao Mehmet Alispahić.

73' - Promjena u sastavu Hajduka i Dinama. Prvo je teren napustio Andrijašević kojeg je zamijenio Obšivač, a potom je Krstanović ušao umjesto Beqiraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Velika prilika da Dinamo! Ubačenu loptu u prostor Hajduka, Rukavina je glavom prebacio za Beqiraja koji u padu, sam ispred Blaževića, puca pored vrata.

69' - Žuti za Hajduk! Za malo oštriji start Gabrića na Tonelu, Bebek je odmah izvukao žuti karton iz džepa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Nakon šest minuta utakmica se nastavlja.

62' - Prekid utakmice! Nakon što je u prvom dijelu utakmica prekinuta na nekoliko minuta zbog bakljade BBB-a, u drugom je s druge strane zadimilo kod Torcide. Iako ni jedna baklja nije završila na terenu, sudac Bebek je odlučio prekinuti susret na nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Žuti za Hajduk! Sammir je zavrtio Limu, nakon čega ga je Portugalac srušio i žuti karton.

56' - Žuti karton za Dinamo! Potegnuo je Andrijašević kontru, dodao za Ozobića kojeg je u prolazu pokupio Leko i zaradio prvi žuti karton na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Dobar pokušaj Beqiraja! Dobro se Bećo pored Neretljaka izborio za udarac nakon što ga je izvrtio nekoliko puta na vrhu šesnaesterca. No, završnica je bila slaba, lopta je otišla pored vrata.

49' - Nova kontra Hajduka. Sijevnula je još jedna kontra Bijelih, tri na tri. No, iako je imao boljih rješenja, Vukušić je opalio s 20-tak metara, ali nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Pokušaj Vukušića.Ozobić je prošao s desne strane i pronašao Vukušića koji na trenutak oslobodio svog čuvara, opalio s desetak metara iskosa, ali lopta je otišla pored vrata.

46' - Krenuo je nastavak susreta na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

44' - Pokušaj Sammira. Brazilac kojeg se malo vidjelo u prvih 45 minuta pokušao je iz slobodnog udarca s nekih 18 metara iz kosa, gađao je Sammir ali je za malo prebacio vrata Blaževića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Taktika koju je Balakov priredio Čačićevoj momčadi urodila je plodom. Dinamo se kroz sredinu konstantno zabija u Hajdukov blok i tek poneki individualni porez Modrih igrača stvori pomutnju u gostujućoj obrani. S druge strane, brze kontre Bijelih stalna su opasnost za Dinamo.

35' - Nova prilika za Hajduk!Anas je dobio loptu na vrhu šesnaesterca, brzim lažnjakom izbacio dvojicu domaćih nogometaša, opalio po golu, ali je pogodio ravno u Kelavu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - Fantastična obrana Blaževića!Sammir je ubacio iz prekida iz velike daljine, lopta je pala točno na glavu Rukavine koji glavom sa 7-8 metara puca, ali Blažević brani fantastičnom paradom. Propala je još jedna velika prilika za Dinamo.

26' - Bakljada BBB-a! Sa sjevera je doletjelo nekoliko baklji u teren zbog kojih ne utakmica prekinuta na nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - Badelj propusti izjednačiti rezultat! Nekoliko je puta obrana Hajduka pokušava izbiti loptu, koja je na koncu pala točno na nogu Milana Badelja, koji iz okreta gromovito tuče i sa svega 10-tak metara prebacuje vrata Blaževića.

17' - Velika prilika za Hajduk! Nakon kornera domaćih, sijevnula je kontra Hajduka. Tri Bijela nogometaša na jednog Dinamovog, Gabrić je vukao loptu, no bio je sebičan, pokušao je matirati Kelavu s 20-tak metara, ali njegov je udarac bio preslab za hrvatskog reprezentativca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - Gol za Hajduk! Fantastična asistencija s lijeve strane Anasa Sharbijija, zakasnio je Vida, a Ante Vukušića je spretno i sretno pored Kelave ugurao loptu u mrežu.

11' - Badelj opalio iz daljine. Izgubio je Andrić jednu loptu na sredini terena, Badelj je opalio s 20 metara, ali nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' - Prilika za Dinamo! Sjajnu je loptu sa svoje polovine terena uputio Vrsaljko, Beqiraj je pobjegao obrani Splićana, ali je Blažević u posljednji trenutak izbio loptu u aut.

8' - Početne minute pokazale su stanje stvari na terenu, ali od pravog nogometa za sada još ništa nismo vidjeli. Dinamo je preuzeo inicijativu na terenu, ali Hajduk se dobro brani i čeka priliku za kontra napad.

2'- Kovačić u akciji! Lijepo je Kovačić prošao kroz sredinu Hajdukove obrane, poslao odmjerenu loptu za Beqiraja, ali je vratar Blažević bio brži.

1' - Utakmica je počela!

Najveći derbi na Maksimiru dat će konačan odgovor, je li Dinamo novi stari prvak ili će Hajduk barem donekle pokušati zakomplicirati situaciju u prvenstvu. Modri kao i posljednjih godina imaju ulogu apsolutnog favorita, no splitski se dišpet nikad ne smije podcijeniti.

Ručak pomirenja pomirenja čelnika Dinama i Hajduka, koji verbalno ratuju već mjesecima, neće biti! Na poziv HNS-a, Dinamo je na to pristao, a Hajduk je otezao s odgovorom, tek dvadesetak sati prije utakmice zahvalio se domaćinu na pozivu!

Hajduk službeno nije dao objašnjenje, ali Mamićev 'žarač u guzi' i vicevi koje je na račun kluba i Hrvoja Maleša pričao Mirko Barišić davno su prelili čašu. Hajduk, smatraju u Poljudu, s takvim tipovima ne želi imati ništa, ručak je ostavljen za neku drugu prigodu. Možda i za neke druge ljude s jedne i druge strane, tko zna što nosi budućnost Dinama i Hajduka.

Usto, Dinamo nije ni pozvao Hajduk na ručak, a organizator je utakmice i odgovornima u Poljudu nije jasno zbog čega se sada HNS uopće miješa i želi biti domaćin. Ktome, Maleš se bori s temperaturom i upitno je hoće li uopće doći u Zagreb.

To je, dakle, jedino izvjesno prije okršaja na Maksimiru, dok je na terenu sve otvoreno, s obzirom na Dinamove igre u zadnje vrijeme. Tome su se prilagodile i kladionice, pa su kladiteljima ponudili brojne mogućnosti za klađenje.

Od prognoziranja konačnog ishoda (Dinamo 1.85, Hajduk 4.10), prvog poluvremena (Dinamo 2.50, Hajduk 4), pa preko toga hoće li modri ili bijeli postići pogodak u svakom poluvremenu (Dinamo 2.40, Hajduk 4.10).

Poseban je izazov u paketu pogoditi i ishod prvog poluvremena i kraja utakmice. Tu najviše donosi (tečaj 33) mogućnost da Zagrepčanima pripadne prvo poluvrijeme a da na kraju ipak slave Splićani. Može se pogoditi i točan rezultat: ako bude 0:0, ulog se množi s osam, a ako bude 0:2 ili 2:2, čak sa 12.

"Točno je da će nas biti veliki broj, nikada Vam ne mogu točno reći koliki će biti broj, ali moglo bi nas biti i preko dvije tisuće. Hajduk nigdje nije igrao, a da nije imao podršku svojih navijača, Torcida je uvijek uz njega i tako će biti i ovu subotu. Ne spremamo ništa veliko, ništa posebno. Zapravo pozivam sve koji žele vidjeti pravo navijanje neka dođu u Maksimir i sve će vidjeti iz prve ruke", izjavio je za Slobodnu Dalmaciju tajnik Torcide Stipe Lekić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo