PRODAJE SE WEMBLEY: / Engleskom nogometnom savezu ponuđeno 800 milijuna funti za prodaju stadiona

Image
Foto: AFP

Engleski nogometni savez potvrdio je ponudu

26.4.2018.
14:27
AFP
VOYO logo

Ponudu u visini od 800 milijuna funti primio je Engleski nogometni savez za prodaju Wembleyja, nacionalnog stadiona. Vijest javlja BBC.

Upravni odbor o tome je raspravljao u četvrtak. Iza svega stoji Shahid Khan, vlasnik Fulhama i NFL kluba Jacksonville Jaguars.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska nogometna reprezentacija i dalje bi igrala većinu svojih domaćih utakmica na ovom stadionu, ali bi većina događaja, posebice onih u jesen, morala biti održavana negdje drugdje. Jaguarsi od 2013. jednu utakmicu godišnje igraju u Londonu, a bude li postignut dogovor o prodaji Wembleyja udomaćili bi se na njemu u razdoblju od rujna do siječnja. Nesumnjivo bi to izazvalo gnjev kod tradicionalista koji Wembley smatraju domom engleske reprezentacije i teško mogu zamisliti utakmicu koju nacionalna momčad ondje ne igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgradnja novog Wembleyja, stadiona koji tijekom nogometnih utakmica može primiti 90,000 gledatelja, završena je 2007. Koštao je 757 milijuna funti.

Nogometaši Tottenhama ovu sezonu svoje domaće utakmice igraju ondje, čekajući završetak radova na izgradnji svog novog doma. I oni su vezani s NFL-om ugovorom prema kojem moraju pružiti domaćinstvo minimalno dvjema utakmicama godišnje u razdoblju od sljedećih deset godina po završetku izgradnje stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogatstvo Khana procjenjuje se na 5,2 milijarde funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo