ČAČIĆ VJERUJE U NJIH / Procurila imena golobradih klinaca s kojima Dinamo napada Šibenik: Jednog zovu Paul Scholes, drugi je dijete herojske Škabrnje, a treći prototip Baturine; No, nisu jedini aduti

Image

Zbog problema s ozljedama na klupi Dinama protiv Šibenika trebali bi se naći golobradi mladići

5.4.2023.
13:46
VOYO logo

Nogometaši Dinama od 17.30 igraju polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Suparnik Plavima je neugodni Šibenik na Šubićevcu, momčad koja ih je tukla prije tri tjedna na istom mjestu 2-1.

Image
TRANSFER NA LJETO /

Dinamo će napustiti i Bruno Petković? Devetka Plavih mogao bi otići na zanimljivu destinaciju

Image
TRANSFER NA LJETO /

Dinamo će napustiti i Bruno Petković? Devetka Plavih mogao bi otići na zanimljivu destinaciju

Problemi s ozljedama prvotimaca

Osim što mu ekipa nije u formi, Antu Čačića muče i problemi s ozljedama. Osim Brune Petkovića, Dine Perića i Boška Šutala koji su out još od prije, u Krešimirovu gradu možda neće računati niti na usluge Luke Ivanušeca. Čačić je na pressici uoči utakmice rekao kako će za Ivanušeca znati nakon pregleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, zbog problema s ozljedama na klupi Dinama protiv Šibenika trebali bi se naći golobradi mladići; Luka Lukanić (18), Gabrijel Rukavina (19), Jakov Gurlica (19), Luka Vrbančić (17) i Toni Majić (16) - javlja 24sata.

Budućnost Dinama

Lukanić je, inače, daroviti veznjak. S kapetanskom trakom ove sezone predvodio je juniore Dinama u Ligi prvaka mladih. Krajem prošle godine potpisao je višegodišnji profesionalni ugovor s Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukavina je krilni napadač. Prema Transfermarktu, vrijedi 800.000 eura. Ove sezone odigrao je tek tri utakmice (29 minuta). Zbog toga se pobunio njegov otac Tomislav, bivši nogometaš, kao i Gabrijelov agent Andy Bara.

Gurlica igra stopera i zadnjeg veznog. Početkom godine potpisao je višegodišnji profesionalni ugovor s Dinamom. Rođen je 10. siječnja 2004. u Zadru, ali je dijete Škabrnje. Do veljače 2015. godine igrao je za Škabrnju, potom godinu i pol dana proveo u momčadi Zadra, gdje je u tom kratkom razdoblju dobio i kapetansku vrpcu u uzrastu mlađih pionira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Man City svojevremeno se zanimao za Gurlicu

S 12 godina Jakov je iz Zadra otišao u Dinamo i vrlo brzo postao je standardni igrač.

Gurlica je ove sezone za Dinamo odigrao dvije utakmice, jednu u prvenstvu, jednu u kupu (u obje po 13 minuta). Za Gurlicu se svojevremeno interesirao i Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrbančić je ofenzivni veznjak. Po profilu je sličan Martinu Baturini i Luki Ivanušecu. Od njega čelnici 'modrih' u budućnosti puno očekuju. Na jednom treningu Josip Mišić nije se mogao sjetiti kako se Vrbančić zove pa ga je nazvao - Scholes. Vrbančić doista sliči na nekadašnjeg engleskog reprezentativca i igrača Manchester Uniteda.

Majić nastupio protiv Gorice prošle subote

Majić je napadač, ali može pokriti i poziciju lijevog krila. Iako je kadet, trener Čačić pozvao ga je za prvenstvenu utakmicu s Goricom, budući da je od napadača ostao samo na Josipu Drmiću (Bruno Petković ozlijeđen). Uveo je Čačić Majića u završnici utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za U-17 reprezentaciju u 13 nastupa zabio je pet golova, a ima i tri nastupa za U-15 vrstu. Što se Dinama tiče, ove sezone zabio je devet golova u Prvoj NL za kadete, a nedavno je debitirao za juniorsku momčad u pobjedi nad Inkerom. U Dinamo je došao iz Hrvatskog dragovoljca 2016. godine.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo