PRIŽELJKUJE VATRENE: / "Hrvatska nam je protivnik po mjeri"

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

U subotu će se u Sankt Peterburgu održati ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo kojem će 2018. domaćin biti Rusija. Hrvatska je svrstana u prvu jakosnu skupinu.

20.7.2015.
23:29
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

Uz Kovačeve izabranike u prvom će se bubnju naći i reprezentacije Njemačke, Belgije, Nizozemske, Portugala, Rumunjske, Engleske, Walesa i Španjolske. Za izbornika Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića, čija se momčad nalazi u drugoj jakosnoj skupini, najbolje bi opcije iz prvog šešira bile Hrvatska i Wales.

Ništa protiv 'jugoslavenske' skupine

"Najteži suparnici iz prve skupine bili bi Njemačka ili Nizozemska, a oni po mjeri, po kvaliteti podjednaki BiH su Wales i Hrvatska", prenose bosanskohercegovački mediji Baždarevićevu izjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne bi Baždarević imao ništa ni protiv 'jugoslavenske' skupine. Naime, u trećem bubnju se nalazi Srbija, u četvrtom Slovenija i Crna Gora, a u petom Makedonija, tako da bi se teoretski u istoj kvalifikacijskoj skupini moglo naći pet reprezentacija iz bivše SFRJ.

Image
Foto: AFP

"Zašto ne? Volio bih vidjeti gdje smo i u susretima, da tako kažem, s našim susjedima i prijateljima. Nisam protivnik dvoboja, prema mom osobnom mišljenju, s nama prijateljskim državama. S druge strane, neke od takvih utakmica mogle bi donijeti tenzije na tribinama i zbog toga mnogi priželjkuju da ne budemo u istoj skupini. To je druga strana priče. Ja sam čitav život sportaš i sada govorim sa sportskog, ali i s aspekta normalnih ljudi na ovim prostorima kojih je uvjeren sam više negoli onih s još uvijek pomračenim umovima", istaknuo je Baždarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo