POGODAK ZA PAMĆENJE / Sigurno ste zaboravili na ovo. Prisjetite se jednog od najnevjerojatnijih golova ikad postignutih u Ligi prvaka

Image
Foto: Profimedia

Prije točno 15 godina pao je jedan od najnevjerojatnijih pogodaka u povijesti nogometa, a postigao je legendarni Nizozemac Roy Makaay

7.3.2022.
14:30
Profimedia
VOYO logo

Prije točno 15 godina pao je jedan od najnevjerojatnijih pogodaka u povijesti nogometa. Igrala se uzvratna utakmica šesnaestina finala Lige prvaka, a na Allianz Areni kod domaćeg Bayerna gostovao je Real Madrid.

Image
VRIJEME ZA PROMJENU /

Tri najveća talijanska kluba čekaju rasplet oko Kramarića: 'Isplativ je i svestran, može riješiti sve probleme'

Image
VRIJEME ZA PROMJENU /

Tri najveća talijanska kluba čekaju rasplet oko Kramarića: 'Isplativ je i svestran, može riješiti sve probleme'

Bio je to sukob velikana, a u prvom susretu je slavio Real s 3:2 na svojem Santiago Bernabeuu. Ono što se dogodilo na uzvratnoj utakmici postalo je dijelom povijesti Lige prvaka, nizozemski napadač Roy Makaay postigao je pogodak nakon svega 10.12 sekundi. Do dan danas, Makaay drži rekord za najbrži pogodak u povijesti najboljeg klupskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je krenuo s centra, Fernando Gago je dodao Robertu Carlosu, činilo se, prilično jednostavnu loptu, ali je brazilska legenda lođe primila dodavanje Argentinca. Lopta se malo odbila od njegove noge, a tu se našao Hasan Salihamidžić.

Povijesni pogodak

Bivši bosanski reprezentativac se sjurio prema vratima Reala, a potom je lijepom loptom uposlio Makaaya u šesnaestercu. Nizozemac je krasno pogodio drugi kut Casillasova gola te je Bayern poveo nakon 10.12 sekundi. Bayern je na kraju slavio 2:1 te se plasirao u osminu finala Lige prvaka. Lucio je u 66. minuti pogodio za 2:0, da bi legendarni Ruud Van Nistelrooy smanjio u 83. minuti udarcem s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dušan Vlahović je nedavno postigao pogodak za Juventus nakon 32 sekunde. Bio je to debi srpskog napadača u Ligi prvaka. Ipak, brže pogotke od toga zabijali su Jonas, Gilberto Silva, Alessandro Del Piero i Clarence Seedorf, redom legenda do legende.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jonas je nakon samo 10.96 sekundi postigao pogodak protiv Bayer Leverkusena. Bilo je to u sezoni 2011./2012., a napravio je to u dresu Valencije. Gilberto Silva je u dresu Arsenala ispisao povijest: Bio je dio nepobjedive ekipe koja je osvojila Premier ligu, a u sezoni 2002./2003. je postigao gol nakon 20.07 sekundi, kada mu je krasno asistirao Henry protiv PSV-a. Legendarni Del Piero je u sezoni 1997./1998. postigao pogodak protiv Manchester Uniteda nakon svega 20.12 sekundi, dok je Clarence Seedorf u dresu Milana zabio Schalkeu nakon 21.06 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo