TEŽAK PORAZ HAJDUKA NA DOMAĆEM TERENU: / Gorica uvjerljivo pobijedila, dva pogotka postigla s bijele točke

Image

Bila je to treća uzastopna pobjeda Gorice protiv Hajduka, te peta u zadnjih šest susreta

20.12.2020.
19:02
VOYO logo

U derbiju 16. kola Prve HNL Gorica je na Poljudu pobijedila Hajduk sa 4:2 ostvarivši treću uzastopnu pobjedu protiv splitskog sastava.

Gorica je vodila 1:0, 2:1 i 3:2, Hajduk se dva puta vraćao, ali ne i treći put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli već u šestoj minuti golom Matara Dieyea. Musa Muhammed započeo je akciju, dao za Darija Špikića, koji je u sredini idealno naciljao Senegalca, a on postigao pogodak treću utakmicu zaredom.

Dva penala za Goricu

Hajduk je izjednačio u 25. minuti, a strijelac je bio Jani Atanasov. Probili su Splićani po lijevoj strani, a Makedonac je mirno zabio za izjednačenje. U 54. minuti Gorica stiže do nove prednosti, a pogodak je zabio Kristijan Lovrić iz kaznenog udarca. Nije sudac Bebek odmah dosudio jedanaesteac, ali jest nakon pregleda snimke na VAR-u. Lovrić je sam uzeo loptu i mirno zabio za novo vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devet minuta kasnije bilo je 2:2. Brnić je nabacio s lijeve strane, a Diamantakos pogodio za 2:2. Radost domaćina kratko je trajala jer je Lovrić u 76. pogodio za 3:2, ponovo iz kaznenog udarca. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Nasiru Moro u 89. minuti. Golubickas je nabacio iz kornera, Dvorneković glavom prebacio na drugu stativu do Mora koji je loptu pospremio za 4:2.

Dinamo prvi na tablici

Bila je to treća uzastopna pobjeda Gorice protiv Hajduka, te peta u zadnjih šest susreta. Jesenski dio sezone na prvom mjestu je zaključio Dinamo sa 33 boda, koliko ima i Osijek, ali uz slabiju razliku pogodaka, a Osijek ima i dvije utakmice više od "modrih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je treća sa 29 bodova, Rijeka na četvrtom mjestu ima 20 bodova, ali i čak pet utakmica manje, a Hajduk je peti sa 17 bodova. Na začelju je Istra 1961 s devet bodova.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK - GORICA 2:4 (Atanasov 25', Diamantakos 63' / Dieye 6', Lovrić 53', 75' Moro 89')

Hajduk: Ljubić, Todorović, Dimitrov, Simić, Čolina, Nejašmić, Atanasov, Caktaš, Jairo, Gyurcso, Diamantakos

Gorica: Kahlina, Musa, Jovičić, Moro, Čabraja, Suk, Babec, Kalik, Lovrić, Špikić, Dieye

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+6' Kraj utakmice.

90+3' Dvostruka promjena u sastavu Gorice. Ušao je Pršir umjesto Lovrića te Krizmanić umjesto Matara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade.

89' GOOL! Gorica vodi 2:4,a strijelac je Nasiru Moro! Golubickas je nabacio iz kornera, Dvorneković glavom prebacio na drugu stativu, a tamo loptu u gol ugurao Ganac Moro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Matija Dvorneković i Paulius Golubickas ušli su umjesto Mitrovića i Babeca. Kod Hajduka je Dolček zamijenio Čolinu.

83' Lovrić je sada fantasičnom loptom poslužio Mitrovića koji je krenuo sam prema Ljubiću, ali se poskliznuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' U idealnoj poziciji Lovrić je imao slobodan udarac, no izveo ga je slabo, ravno u ruke golmana Ljubića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' GOOL! Gorica ponovno vodi, a strijelac je Lovrić koji ponovno zabija iz penala. Anthony Kalik napravio je višak u sredini i započeo jednu lijepu akciju. Lopta je na kraju došla do Josipa Mitrovića, kojeg je srušio Simić, a Lovrić je i drugi put na utakmici sigurno pogodio s bijele točke.

72' Josip Mitrović zamijenio je Darija Špikića u postavi Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Iz neobične situacije pucao je Lovrić, s loptom je s lijeve došao na desnu stranu kaznenog prostora, pokušao snažno pucati, ali preko gola.

63' GOOL! Hajduk je osvojio loptu na sredini terena i sjajno probio desnu stranu obrane Gorice. Lopta je došla do Brnića koji se izvukao na bok, a on je centrirao za Diamantakosa koji je zabio za novo izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Gyurcso je okušao udarac iz daljine, ali Kahlina je bio spreman na njegov pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' Velika gužva nastala je u petercu Gorice, puno je igrača bilo na lopti, ali je Dimitrov očistio opasnost.

53'GOOL! Lovrić je zabio penal koji je i iznudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Lovrić je pao u kaznenom prostoru nakon duela s Todorovićem kojem je zamalo pobjegao, ali Bebek nije ništa sudio, no ipak će pregledati VAR.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena.

45' Velika prilika za Hajduk! Caktaš je tukao s oko 20 metara od gola i pogodio stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' Gyurcso je pobjegao obrani gostiju po lijevoj strani, pa šutirao, ali Kahlina je bio spreman.

38' Gorica je imala dug napad koji je samo završio izgubljenom loptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' Darko Todorović je nakon jednog dvoboja ostao ležati na travi, desnom beku Hajduka se pruža pomoć.

25' GOOL! Čolina je prošao po desnoj strani obrane Gorice i ubacio loptu na oko 11 metara od Kahline. Tamo je bio Jani Atanaov koji je zabio za izjednačenje.

15' Gyurcso je ubacio sdesna, na loptu je natrčavao Diamantakos, ali je Kahlina uspio prvi dohvatiti loptu.

10' Prvi pokušaj Hajduka. Caktaš je prizemno tukao iz daljine, ali nije to bila opasnost za Kahlinu.

6' GOOL! Gorica vodi na odmah na početku s 0:1, a strijelac je bio Dieye. Loptu mu je s desnog krila nakon kontranapada ubacio Špikić, a napadač Gorice mirno je zabio za vodstvo.

4' Prvi korner za Hajduk. Gyurcso je ubacio s desne strane, no gostujuća obrana lakoćom očistila opasnost pred svojim vratima.

2' Gorica odmah ulazi u akciju. Suk je s oko 25 metara od gola Hajduka podvalio loptu iza Simića i proigrao Matara, ali Ljubić je dobro pratio akciju i pokupio tu loptu.

1' Počela je utakmica.


Uoči utakmice progovorio je trener Hajduka koji je rekao kako će doći do određenih promjena u momčadi u odnosu na utakmicu s Varaždinom

Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 17:05 sati igraju posljednju utakmicu jesesnkog dijela sezone protiv Gorice na Poljudu.

Momčadi su to koje se nalaze u bitno različitim pozicijama. Hajduk se još uvijek oporavlja od poraza od Varaždina, dok su Goričani na trećem mjestu ljestvice i iza njih je sjajan jesenski dio sezone.

Uoči utakmice progovorio je trener Hajduka Boro Primorac koji je rekao kako će doći do određenih promjena u momčadi u odnosu na utakmicu s Varaždinom.

Posavec na hlađenju

"Ljubić će biti na golu protiv Gorice. Posavec je dio ove momčadi, no bit će na klupi. Nezadovoljan sam bio njegovim obranama u Varaždinu, zato će se odmoriti u zadnjem kolu i čekam ga iza Nove godine. Da se probudi i vrati formu za proljeće. To mi je dužnost, gledati u kakvoj su formi igrači", objasnio je trener Hajduka na konferenciji za medije uoči utakmice s Goricom.

"Vjerujem u svoje igrače, vjerujem da mogu igrati puno bolje nego prvo poluvrijeme u Varaždinu. Nadam se da će učiniti sve da odu na odmor s pozitivnim rezultatom, da opravdaju očekivanja navijača makar u zadnjoj utakmici. Treba biti konecentriran, treba biti dominantan. Mi smo u Varaždinu igrali dobro 20-30 minuta, a protiv Gorice moramo biti puno bolji", zaključio je Primorac.

Gorica želi pobjedu

"Ni u kojem slučaju nećemo podcijeniti Hajduk, imamo maksimalan respekt za klub, navijače i cijelu povijest, ali naravno da želimo stvarati i vlastitu povijest. Nemamo što kriti, želimo pobijediti! Najvažnije je koncentrirati se na svoj plan i kako ćeš to izvesti na terenu, kao što je bio slučaj protiv Osijeka. Bila je to velika pobjeda, ali sve te velike vrlo brzo odlaze u prošlost, a mi svoju povijest možemo stvarati samo ako budemo takve utakmice ponavljali u kontinuitetu", rekao je trener Gorice, Valdas Dambrauskas.

"Sad idemo u Split, osjećamo da smo potpuno spremni. Naravno da ne možeš biti favorit na Poljudu, Hajduk je uvijek Hajduk, ali vjerujemo u sebe i vjerujemo da možemo do tri boda na Poljudu", optimistično je zaključio trener.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo