VIDEO: / Veliki španjolski derbi završio najgorim rezultatom

Dugoočekivani derbi prve španjolske nogometne lige između Atletico Madrida i Barcelone na Vicente Calderonu okončan je s razočaravajućih 0:0.

11.1.2014.
22:10
VOYO logo

Daleko od toga da nije bilo prilika, međutim vratari su na obje strane bili daleko raspoloženiji od napadača obiju momčadi. Susret je započeo bez dvije od tri ponajveće zvijezde današnjice, Lionela Messija i Neymara, ali s Diegom Costom u napadu Atletica.

No, ni novopečeni španjolski reprezentativac, ni Messi i Neymar u nastavku nisu uspjeli donijeti prevagu, odnosno donijeti svojoj momčadi sva tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku susreta imao je Arda Turan u posljednjoj trećini susreta, ali je njegov udarac s otprilike 11 metara sjajno obranio Victor Valdes. Imao je i Messi nekoliko svojih pokušaja, ali bez pravih rezultata. Diego Costa je pak jedinu svoju pravu priliku zapucao preko gola.

//www.youtube.com/embed/fjFEzXVdmNQ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvom se ishodu vjerojatno najviše razveselio Real Madrid, koji u nedjelju ima priliku smanjiti zaostatak za oba sastava koji drže vrh prvenstvene ljestvice. Real u nedjelju gostuje kod Espanyola, a ukoliko pobjedi približit će se vodećem dvojcu na tri boda.

U posljednjoj subotnjoj utakmici 19. kola prve španjolske nogometne lige Sevilla našeg Ivana Rakitića remizirala je kod Elchea odigravši 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak domaće momčadi umalo je ponovno bio Cristian Herrera, koji je matirao gostujućeg vratara Beta u 82. minuti, svega tri minute nakon što je ušao u igru umjesto Carlesa Gila. Zanimljivo, drugi je to pogodak Herrere ove sezone, a na gotovo identičan način je srušio Valenciju u studenom prošle godine.

Herrera (22) je i tada ušao u 79. minuti, ali mu je trebalo pet minuta da zabije za pobjedu 2-1. Nastup protiv Seville bio mu je ujedno peti u karijeri (u Primeri) u dresu Elchea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bod gostima spasio je Daniel Carrico u pretposljednjoj minuti regularnog dijela utakmice, nakon što ga je loptom poslužio Antonio Reyes. Hrvatski je reprezentativac odigrao svih 90 minuta u redovima gostiju.

Sevilla je propustila priliku sasvim se približiti četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice, posljednjem koje dogodine vodi u natjecanje Lige prvaka, a koje trenutno drži Athletic Bilbao sa šest bodova više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo