VIDEO: / Barcelona ovo ne pamti već godinama

Baskija je bila kobna za jedinu dosada neporaženu momčad prve španjolske nogometne lige.

2.12.2013.
8:59
VOYO logo

Jedini pogodak na susretu postigao je 20-godišnji napadač Iker Muniain, kojem je to bio treći zgoditak ove sezone. Nakon Barcelonine pogreške na otprilike 40-ak metara od svog gola Susaeta je povukao loptu po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, te niskom prizemnom loptom na petercu pronašao kopačku Muniaina.

Treba napomenuti da je Barcelona u Baskiji nastupila bez "polovice" momčadi, a između ostalih nedostajali su Lionel Messi, Carles Puyol, Victor Valdes, Dani Alves... No to ne opravdava činjenicu da su igrači Gerarda "Tate" Martina uputili svega dva udarca prema vratima domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo i da je to drugi uzastopni poraz Barcelone u svim natjecanjima, jer je, podsjetimo, prije četiri dana poražena u utakmici 5. kola Lige prvaka na gostovanju kod Ajaxa (1:2).

//rutube.ru/video/embed/6689793

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenumo i da je u ranije odigranoj utakmici Valencia s 3:0 slavila protiv Osasune, te da je sva tri pogotka postigao Brazilac Jonas. Domaćinu je put do pobjede olakšan isključenjem Punala u 17. minuti prvog poluvremena.

Barcelonin trener Gerardo Martino odbio je kritizirati svoje nogometaše nakon 1-0 poraza na gostovanju kod Athletic Bilbaa u 15. kolu Primere. Bio je to Barceloni prvi ovosezonski prvenstveni poraz i drugi vezani nakon što su sredinom tjedna izgubili od Ajaxa u Ligi prvaka s 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Puno se priča o rezultatima...Ovaj poraz otežava stvari, ali moram reći da sam vidio dobru momčad, barem u prvom poluvremenu. Ovaj poraz nema veze s utakmicom u Amsterdamu. A isto tako mislim da je bio veliki trenutak u utakmici s Neymarom (Iturrapse ga je grubo faulirao, ali nije isključen, op.a.) – rekao je Martino.

- Kada bih govorio o prvih 70 minuta, rekao bih da smo igrali dobro i vidio sam jako dobru momčad. U prvom smo poluvremenu pružili jednu od najboljih igara u tom dijelu u cijeloj sezoni. Za mene nema ništa zagonetno. Mislim da moja momčad zna što treba raditi u utakmici. Ali sve se vodi rezultatima i rezultati su negativni – dodao je Barçin trener, čija momčad i dalje predvodi ljestvicu španjolske Primere, ali uz identičan broj bodova kao i drugoplasirani Atletico, te s tri boda viška ispred trećeplasiranog Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primera, 15. kolo:

Betis – Rayo Vallecano 2-2 (Amaya 27, Verdu 81 / Bueno 51, 90) Granada – Sevilla 1-2 (Brahini 61-11m / Bacca 23, Gameiro 87) Valencia – Osasuna 3-0 (Jonas 45, 48, 53) Athletic Bilbao – Barcelona 1-0 (Muniain 70)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo