priča ravna holivudskoj / Prije dvije godine igrao u trećoj HNL, danas u talijanskom Napoliju: donosimo intervju s Markom Rogom

U nevjerojatnoj priči koja je počela prije dvije godine dok je Rog još igrao u trećoj ligi, sada je već postao novi veznjak moćnog talijanskog Napolija. Serija A ove sezone broji 24 Hrvata, a Rog kaže, jedva čekam derbi protiv prijatelja Pjace

31.8.2016.
19:13
VOYO logo

Jedan od najmirnijih nogometaša u Hrvata u jednom od najluđih nogometnih gradova na svijetu. 

Marko Rog novi je nogometaš talijanskog Napolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popravit će Rog uskoro i svoj talijanski jer njegova je priča ravna holivudskoj. Prije samo dvije godine, još je igrao za Varaždin u trećoj ligi. Pa preko Splita i Dinama, u samo 48 mjeseci, došao sve do talijanskog doprvaka.

"Opet je sve išlo nekako postepeno, godina za godinom. Brzo, ali i postepeno svake godine sve. Ali dobro je, kada ide na bolje, ne žalim se", priznao je Marko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada u Seriji A slijedi spektakl. Rog u Napoliju, Pjaca i Mandžo u Juventusu, Pašalić u Milanu, Perišić i Brozović, barem zasada u Interu, Kalinić i Badelj u Fiorentini. Jurić je trener Genove. Ukupno 24 Hrvata u 12 klubova. Hrvatski derbi svaki vikend.

Koju utakmicu s nekakvim posebnim guštom čeka u Seriji A?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv Juventusa i protiv prijatelja Pjace", kaže Rog.

A baš su prijatelj Pjaca i on napustili Dinamo ovo ljeto. Pitanje je hoće li do kraja roka i Ante Ćorić. Trolist nositelja, tik pred novu ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlazili su i prije Luka, Čarli, Eduardo. I uvijek su se našle zamjene u omladinskoj školi koja je odlična, uvijek izbaci nove mlade dobre pojedince. Ne sumnjam i ovoga puta da će biti tako", rekao je on.

On se minutaži u Ligi prvaka, ove sezone, tek nada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Rog, nogometaš Napolija
"Znam da me ne čeka mjesto tamo u prvih 11, ali isto tako nije me čekalo ni gdje god da sam došao. Ni u Splitu, ni u Dinamu, uvijek sam se morao izboriti", priznao je on.

I to on radi najbolje. Strelovit uspon mladog Roga koji kreće u izazov života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo