PRIJE 30 GODINA NA MAKSIMIRU JE REKAO DA HRVATI NIKAD NEĆE IMATI DRŽAVU: / Danas je priznao da mu nije nimalo žao

Image
Foto: Screenshot

Opisao je i što se sve iz njihove perspektive događalo tog dana

13.5.2020.
10:17
Screenshot
VOYO logo

"Koji Tuđman? Hrvatska nikad nije imala državu, neće ni sada. Bit će danas krvavo", najavljivao je prije točno 30 godina ispred maksimirskog stadiona tadašnji vođa Delija Goran Pecić, poznatiji kao Peca Panker.

Nakon notornog intervjua slijedio je krvavi okršaj. BBB i Delije tukli su se na ulicama, na tribinama i na travnjaku, a tužiteljstvo u Zagrebu okrivilo je upravo njega za sve nerede. Tri desetljeća kasnije progovorio je o svim tim incidentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stavili su me na mjesto prvooptuženog jer su gledali onaj intervju prije utakmice na atletskoj stazi kad sam im uvrijedio Tuđmana. Drago mi je zbog toga, evo već 30 godina ponosan sam što me oni smatraju krivim za Maksimir", rekao je Pecić u intervjuu za srpski Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOBANOV UDARAC NAKON 30 GODINA OPET ODZVANJA REGIJOM: /

Evo što pišu Srbi, Bosanci, Slovenci...

Image
BOBANOV UDARAC NAKON 30 GODINA OPET ODZVANJA REGIJOM: /

Evo što pišu Srbi, Bosanci, Slovenci...

Vođa Delija

"Tučnjava kao i svaka druga, samo što je ova prikazana na televiziji. Još u petak uoči utakmice dobio sam poziv iz Zagreba u kojem su mi rekli da se utakmica neće odigrati. Rekao sam im: 'Nemate vi muda napraviti to' i obećao im dolazak u Zagreb. U dva vlaka, autima i autobusima došlo nas je oko 5000, od kojih je barem 2000 luđaka bilo spremno za tučnjavu", rekao je Pecić.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opisao je i što se sve iz njihove perspektive događalo tog dana.

"Bio sam u gradu nekih dva sata prije utakmice, prošetao se malo s ekipom i vidio da su u nekim skupinama Boysi sa šalovima i Zvezdinim kapama. Čekali su valjda da se naši upecaju na te fore. Kad smo ušli na stadion, prva stvar koju sam zapazio bio je semafor na kojem je pisalo HDZ. Tada je bila predizborna kampanja u Hrvatskoj, ali to je bila i provokacija za nas Srbe", zaključio je nekadašnji vođa Delija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo