NOVO POGLAVLJE

PRIČA SA SRETNIM ZAVRŠETKOM: Nikola Vlašić potpisao za Everton, debi za devet dana protiv Tottenhama

Dosadašnji član Hajduka i jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa Nikola Vlašić (19) i službeno je postao igrač slavnog engleskog kluba Evertona.

Vlašić je oduševio vodeće ljude Evertona u dvije utakmice koje je klub iz Liverpoola odigrao protiv Hajduka u završnom pretkolu Europske lige. Uskoro je menadžer Toffeesa Ronald Koeman krenuo u akciju koja je i realizirana posljednjeg dana prijelaznog roka.

Ugovor do 2022.

Vlašić je ranije tijekom dana odradio liječničke preglede i dobio radnu dozvolu za Veliku Britaniju te u večernjim satima potpisao ugovor do 2022. godine. Iako službenih informacija nema, nagađa se da će Hajduk dobiti između 8 i 10 milijuna eura odštete.

Everton je u srijedu poslao po Nikolu privatni zrakoplov kojim je poletio za Englesku. Vlašić je prije toga dobio dozvolu da napusti kamp U-21 reprezentacije kako bi realizirao transfer. Pravo nastupa mladi Splićanin će imati u idućem kolu Premier lige kada će za devet dana Everton na svom stadion ugostiti Tottenham.

Sreću u novom klubu Nikoli je putem društvenih mreža poželjela i sestra Blanka, dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis.

Povratak na Net.hr