PRIČA O 'GOSPODSKOM' POTEZU JE IPAK DRUGAČIJA: / Ovo je prava istina o Kalinićevom navodnom fair-playu!

Image
Foto: AFP, ALBERTO PIZZOLI

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Kalinić došao je u središte pažnje u Italiji nakon što ga je sudac poštedio isključenja na utakmici protiv Napolija.

23.12.2016.
9:29
AFP, ALBERTO PIZZOLI
VOYO logo

U vrlo sadržajnoj utakmici 18. kola Serije A Fiorentina i Napoli su odigrali 3-3, a Kalinić je već u trećoj minuti dobio žuti karton. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena naš je nogometaš pao u suparničkom šesnaestercu, a premda je dio medija u prvom trenutku navodio kako se pritom istaknuo fair-play potezom, priča je ipak drugačija.

Gol-aut, a ne jedanaesterac

Iako se mnogima u prvi mah učinilo da je Paolo Tagliavento pokazao na bijelu točku i da je zato vratar Napolija Pepe Reina izgubio živce, sudac je zapravo dosudio gol-aut, odnosno pokazao na peterac. Reina je, pak, poludio jer je smatrao da je Kalinić zbog očitog simuliranja trebao dobiti drugi žuti karton. Kalinić je, s druge strane, sucu pokazivao da nije simulirao, a ne da nije bio penal, kao što se mnogima učinilo. U cijeloj priči je nastradao samo Reina koji je dobio žuti karton zbog prigovora, a Kalinić je prošao bez druge opomene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kalinić? S klupe nisam vidio je li bilo kontakta, ali situacije je jasna: ili je bio prekršaj ili simuliranje", prokomentirao je trener Napolija Maurizio Sarri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Simuliranje i isključenje'

Za talijanske novinare dvojbe nema: sudac je pomogao Fiorentini jer je Kalinić trebao dobiti drugi žuti karton.

"Kalinić se izvukao. Trebalo je dosuditi simuliranje i isključenje. Umjesto toga je Reina kažnjen zbog prosvjeda. Slavni Tagliaventus", napisao je na Twitteru novinar Umberto Chiariello, sugeriravši da je sudac Tagliavento pomogao Napolijevom konkurentu Juventusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo